Kartında döviz borcu olanlar dikkat

21.11.2012 - 07:40 | Son Güncelleme :

Kredi kartlarında tamamı kapatılmayan döviz borçları yüzde 15`lik KKDF`ye uğruyor

https://i.bigpara.com/i/55big/kart.jpg

Kredi kartlarında tamamı kapatılmayan döviz borçları yüzde 15`lik KKDF`ye uğruyor

Gününde kapatılmayan ya da bir bölümü kapatılan döviz cinsi kredi kartı borçlarına, bazı bankaların borcun tamamı üzerinden yüzde 15 oranında KKDF yansıtmasıyla ilgili olarak dün Hürriyet Gazetesi’nde yer alan “Kartta döviz borcu kalana çile vergisi” başlıklı haber üzerine Türkiye Bankalar Birliği (TBB), yeni bir düzenleme yapılması için harekete geçti.
 
Maliye’nin uygulamayla ilgili ‘bankaların işgüzarlığı’ değerlendirmesi, Türkiye Bankalar Birliği’ni de harekete geçirdi. Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, “Hazine Müşteşarlığı, kredi kartıyla yapılan harcamaların taksitlendirilmesi durumunu, kredi kullanma işlemi olarak tanımlıyor. Hürriyet’in haberi Maliye’nin aynı kanıda olmadığını gösteriyor. Bu nedenle Bankalar Birliği olarak biz de şimdi, bu durumu netleştirip, gri alanları ortadan kaldırmak ve yorum farklılıklarını gidermek için konu üzerinde çalışmalara başladık” dedi.

Yüzde 15’lik KKDF uygulamasında Türk lirası cinsinden yapılan kredi kartı harcamaların sorun oluşturmadığını da söyleyen Keskin, “Ancak, iş döviz cinsinden düzenlenen ekstrelere gelince değişiyor. Bu ekstrelerde yer alan harcamalar kısmen ya da eksik olarak yatırıldığı taktirde, bu kez borcun tamamı üzerinden yüzde 15’lik KKDF sorunu ortaya çıkıyor. Şimdi bu sorunu açıklığa kavuşturmak için ilk önce bankalarla biraraya gelip, bir değerlendirme yapacağız. Kaygıları belirledikten sonra da hem Hazine Müşteşarlığı hem de Maliye Bakanlığı ile temas kurup, yeni bir düzenle yapılması için harekete geçeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Hisse Başarıyla eklendi