Kart aidatları için dilekçe örneği

07.03.2012 - 09:27 | Son Güncelleme :

Kredi kartı aidatlarını almak için kullanacağınız dilekçe örneği...

https://i.bigpara.com/i/55big/banka_karti.jpg

Kredi kartı aidatları nasıl geri alınacak? Süreç nasıl işleyecek?

Pınar SUNGUR \ bigpara.hurriyet.com.tr
İçerik Yönetmeni
www.twitter.com/pinar_sungur

Yargıtay`ın kredi kartı aidatlarının 10 yıl geriye dönük olarak istenebileceğine yönelik kararı ile bu paraları almak isteyenler için yol açıldı. Şimdi birçok kişinin aklında bu aidatların nasıl alınacağı var? Yani süreç nasıl işleyecek?

Bu arada Yargıtay`ın kredi kartı aidatının 10 yıl geriye doğru alınacağı kararını, Bankalar Birliği farklı yorumladı.

Geçtiğimiz günlerde Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kredi kartı aidatlarının hukuksuz olduğu ve 10 yıl geriye doğru tüketiciye ödenmesi gerektiği şeklinde bir karar almıştı. Bunun üzerine kart sahipleri bankalara ve hakem heyetlerine başvurarak haklarını talep etmeye başladı.

Talepler çoğalınca Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bir açıklama yaparak aidatları geri ödemeyeceklerini duyurdu. Açıklamada, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi`nin kararının, kredi kartı ücretlerinin yasal dayanağının bulunmadığı ve kart hamillerinin son 10 yılda ödedikleri kart ücretlerini bankalardan geri talep edebileceklerine imkan verildiği şeklinde yorumlanmasının söz konusu olmadığı bildirildi.

`HİZMET SUNUYORUZ`

Açıklamada, bankaların verdikleri hizmetin karşılığını almaya hakları olduğu ve aidatların da sözleşmeye dayalı olarak alındığı hatırlatıldı. Hukukçular ise Yargıtay kararının emsal nitelikte olduğu ve önümüzdeki günlerde açılacak davalarda yeni kararların buna göre verilebileceğini belirtiyor.

KART AİDATI NASIL ALINACAK? TIKLAYIN...

İşte Tüketici Hakları Derneği`nin yayımladığı dilekçe örneği

<ımg border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dilekce_kredi_karti.jpg">





DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN


Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

 

Hisse Başarıyla eklendi