Karlılıkta Rekor Artış

05.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




Geçen yılın 9 aylık döneminde 4 trilyon 327 milyar lira kar açıklayan Netaş, 2000 yılının aynı döneminde karlılığını önemli ölçüde artırdı. Bu yıl 15 trilyon 493 milyar lira kar açıklayan şirketin, aynı döneme ait net satışları ise, 115.9 trilyon lira olarak gerçekleşti. Bu dönemde Netaş’ın esas faaliyet karı ise 18.7 trilyon liraya ulaştı.

Üçüncü çeyrek sonunda satışlarını dolar bazında yüzde 47 artıran Netaş, vergi sonrası karını ise yüzde 125 oranında artırarak 15.5 trilyon liraya çıkardı. Netaş’ın bu yıl Türk Telekom’a yaptığı satışlardaki artış da dikkat çekiciydi. Eylül sonu itibariyle yapılan santral teçhizatı satışlarında da geçen yıla göre yüzde 58 artış gerçekleşti.

2000 yılının ilk 9 ayının Netaş için özel bir dönem olduğunu ifade eden Netaş Genel Müdürü M.Sait Gözüm, bu yıl ilk kez ISP, SDH ve Türk Telekom’un internet şebekesinin kurulması gibi alanlarda kazandıkları ihalelerle ve yaptıkları anlaşmalarla büyük başarılar elde ettiklerine dikkat çekiyor.

Gözüm, 2001 yılı planları ile ilgili olarak da, “Telekom pazarının büyümesini sağlayacak internet altyapısı ve telsiz haberleşme gibi geleceğin teknolojilerindeki başarılarımız ve şimdiye kadarki en hızlı, güvenilir ve daha yüksek performanslı yeni interneti kurma vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” diyor. (PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi