Karadeniz`deki Zehirli Variller

02.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Çevre Bakani Aytekin, İtalyan Hükümetinin Karadeniz`Deki Zehirli Varilleri, ``Kanitlarin Yetersiz Olduğu`` Gerekçesiyle Almadiğini Bildirdi.


ANKARA (A.A) -02.11.2000 - Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, İtalyan hükümetinin Karadeniz`deki zehirli varilleri, ``kanıtların yetersiz olduğu`` gerekçesiyle almadığını bildirdi. Aytekin, FP Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya`nın soru önergesine verdiği yanıtta, Karadeniz`e atılan zehirli varillerin menşeinin belirlenmesi ve geri gönderilmesinin sağlanması konusunda çeşitli bakanlık ve kuruluşlar arasında toplantılar yapıldığınıbelirtti. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin İtalyan hükümeti ile defalarca görüştüğünü ifade eden Aytekin, şunları kaydetti:


``Sürdürülen çalışmalar neticesinde İtalyan hükümeti 4 kişilik bir heyeti Karadeniz`e göndermiş ve inceleme gezisi yapmıştır. Gezi neticesinde de heyet eldeki kanıtların yetersiz olduğunu vesözkonusu atık nakliyesinin İtalyan hükümetini kanunen bağlamayacağını belirtmiştir. Bunun yanı sıra, uluslararası yasadışı atık ithalatını engelleyen ve cezai yaptırım gertiren uluslararası bir mevzuatın olmaması nedeniyle atıkların gönderilmesi mümkün olmamıştır. Bu nedenle bakanlığımızca Samsun-Alaçam`da geçici depolama tesis yaptırılarak ilgili valilik gözetiminde atıklar depolanmıştır.``
 

Hisse Başarıyla eklendi