``Kapıları şimdiden kapatma``

11.07.2007 - 09:00 | Son Güncelleme :

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi konusunda ``Sayın Baykal`a diyorum ki bak kapıları bundan önce yaptığın gibi şimdiden kapatma`` dedi

https://i.bigpara.com/i/55big/erdogan8721.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/erdogan8721.jpg" align="right" vspace="5">konusunda ``Sayın Baykal`a diyorum ki bak kapıları bundan önce yaptığın gibi şimdiden kapatma. Bizim ön kabulümüz yok. İdeal olan, isteriz ki oy birliğiyle yeni cumhurbaşkanımızı seçmektir, ama bu olmazsa olmaz bir şart değildir`` dedi.

CNNTURK

Erdoğan, Denizli`nin Demokrasi Meydanı`nda partisince düzenlenen mitinginde halka hitap etti.
 
Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananlara değinen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in ismini telaffuz ettiğinde miting alanından protesto sesleri yükseldi.
 
Bunun üzerine vatandaşları susturan Erdoğan, AK Parti`lilerin ne yaparsa sandıkta yapması gerektiğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdoğan, “Demokrasilerde siyasetçi milletten aldığı temsil yetkisi kadar konuşur. Millet sana ne kadar yetki veriyorsa kardeşim senin konuşma hakkın o kadardır. Kaldırırsın elini, yetkini kullanırsın. Ama sen azınlık olarak çoğunluğa tahakküm edemezsin. Bizim söz hakkımızı millet belirleyecek” dedi.
 
Erdoğan “Sayın Baykal şimdi önümüze yine şartlar sürmeye başladı. `Öyle olmaz, böyle olmaz` diyor. Buradan söylüyorum, eğer 22 Temmuz`da çoğunluk iradesi Sayın Baykal`a temsil yetkisi verirse biz buna saygı duyarız. Görüşümüzü söyleriz. Onaylamadığımız bir isim çıkarsa, karşı oyumuzu da kullanırız, ama asla demokrasi üzerinde uzlaşmaktan kaçmayız. İşte Baykal`ın sıkıntısı budur. diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi