Kapatma davasında kritik gün

22.07.2008 - 09:01 | Son Güncelleme :

Anayasa Mahkemesi bugün toplanarak kapatma davasını görüşmeye başlayacağı günü belirleyecek

https://i.bigpara.com/i/55big/349hasimkilic.jpg

Anayasa Mahkemesi bugün toplanarak kapatma davasını  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/hasimkilic2.jpg" align="right" vspace="5">görüşmeye başlayacağı günü belirleyecek.

MİLLİYET

Anayasa Mahkemesi heyeti, bugün yapacağı gündem toplantısının ardından AKP hakkında açılan kapatma davası için gün belirleyecek.

Anayasa Mahkemesi heyeti, bugün saat 13.30’da toplanarak, bazı kanunların iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle açılan 10 davada ilk ve esas incelemesini yapacak.

Raportör Osman Can’ın AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davaya yönelik raporunu inceleyen heyet, bu toplantının ardından kapatma davasını görüşmeye başlayacağı günü belirleyecek.

Üyeler, belirlenen günde biraraya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

Kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması durumunda 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak.
Anayasaya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluk olan 7 üyenin oyu aranacak.

‘Söz mahkemenin’


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin davayla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bizim tarafımızdan bu aşamada değerlendirilecek bir yanı yok. Yargılama usulü gereği hakkında dava açılan iktidar partisi olarak biz söyleyeceğimizi söyledik. Neticede iktidar partisiyle ilgili bir davadır, beraberinde getirdiği birçok sorunun olduğu bilinmektedir. Ayrıca, parti kapatma işini hükümette konuşmayız, konuştuğumuz yer partidir, parti zemininde bunları konuşuruz.”

 

Hisse Başarıyla eklendi