BDDK Başkanından açıklama

18.07.2016 - 09:49 | Son Güncelleme :

BDDK Başkanı Akben, "Bankacılık sistemi normal çalışıyor, herhangi bir likidite problemi yok" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/27052016_akben_650.jpg

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı (BDDK) Mehmet Ali Akben, darbe girişiminin ardından bankacılık sisteminin normal çalıştığını, endişe edecek bir durumun olmadığını ve herhangi bir likidite probleminin yaşanmadığını açıkladı.

BDDK Başkanı Akben, "Sistemimiz normal, rutin çalışmasına devam ediyor. Endişe edecek, herhangi bir olumsuzluğa sevk edecek bir durum söz konusu değil" dedi.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Merkez Bankası (TCMB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve ilgili diğer kuruluşlarla gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade eden Akben, herhangi bir sıkıntının olmadığını belirterek, "Tabii endişeli olan bazı vatandaşlarımız ATM'lerden para çektiler. ATM'ler de bu talepleri karşıladı. Zaten herhangi bir likidite problemimiz yok. Hükümetimizin aldığı tedbirler, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yaptığı açıklamalar da herkesi rahatlattı. Yurt dışı bağlantılı bankalarımızın bir kısmıyla da görüştüm. Onlara, herhangi bir endişeye mahal olmadığını, sistemin çalıştığını, hükümetimizle BDDK'nın görev başında olduğunu, herhangi bir olumsuzluk olmadığını ifade ettik. Herhangi bir sorunumuz yok, her şey yolunda" diye konuştu.

Bankacılık açısından herhangi bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Akben, "Şu günlerde ATM'lerimizde, kredi kartlarımızda ya da sistemin herhangi bir noktasında sorunumuz yok. Sistemimiz normal, rutin çalışmasına devam ediyor. Endişe edecek, herhangi bir olumsuzluğa sevk edecek bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

Akben, bankaların normal faaliyetlerine aynı mesai saatlerinde devam edeceğini belirterek, internet bankacılığı ile bütün EFT sisteminin çalıştığını da kaydetti.

Öte yanda Borsa İstanbul'un 17 Temmuz'da internet sitesinde yer alan açıklamasında da "İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. ve tüm paydaşlarımız ile birlikte sistem ve işleyişimiz kesintisiz ve tam bir surette çalışmakta olup 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü itibarıyla görev ve faaliyetlerimiz aksatılmaksızın yürütülecektir" denildi. 

 

Hisse Başarıyla eklendi