Kamu Yönetiminde üç madde kabul edildi

19.02.2004 - 08:01 | Son Güncelleme :

Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı`nın amaç ve kapsamını belirleyen ilk üç maddesi TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi


Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı`nın amaç ve kapsamını belirleyen ilk üç maddesi TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.

Birinci madde üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Bu tasarı, Türkiye Cumhuriyeti`nin varlığına karşı bir tehdittir, sosyal devletin ve kamu yönetiminin idam fermanıdır. Aramızda bu tasarı ile ortaya konan anlayış arasında bir benzerlik olamaz. İnsanla şempanze arasında bile yüzde 98,5 benzerlik vardır, sakın karıştırmayın dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet dönemi boyunca özlem ve ihtiyaç duyulan düzenlemeyi getiriyoruz. Cumhuriyetin temel niteliklerini koruma konusunda bizimle yarışamazsınız diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş, kamu yönetimini yeniden düzenleme iddiasında olan bu tasarının yeterince olgunlaştırılmadan Meclis`e getirildiğini ileri sürdü. Güneş, Bu tasarı, üniter devleti gevşeterek, federal yapıya yol açmaktadır dedi.

CHP, 3. maddenin oylaması sırasında da toplantı yeter sayısı aranmasını talep etti. Ancak her seferinde yeterli sayı bulundu.

Alınan karar gereği çalışma süresinin saat 24.00`de dolması üzerine TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, birleşimi bugün saat 15.00`de toplanmak üzere kapattı.
 

Hisse Başarıyla eklendi