Kamu reformu görüşmeleri sürecek

23.02.2004 - 09:01 | Son Güncelleme :

TBMM`nin gündemi bu hafta yoğun. TBMM, bu hafta kamu yönetiminin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarıyı yasalaştırmak için çalışacak


TBMM, bu hafta kamu yönetiminin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarıyı yasalaştırmak için çalışacak.

TBMM Genel Kurulu`nda geçen hafta ele alınan ve 10. maddeye kadar gelinen tasarının görüşmelerine Salı gününden itibaren devam edilecek. CHP`nin, tasarının görüşülmesini engellemek için İçtüzük`ten doğan tüm haklarını kullandığı Genel Kurul çalışmaları, CHP ile AK Parti milletvekillerinin tartışmalarına sahne olmuştu.

Adı, Kamu Yönetiminin Temel İlkeleri ve Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun Tasarısı olarak değiştirilen düzenleme, etkili ve katılımcı bir yönetim için kamuda yeniden yapılanmayı öngörüyor.

Tasarı, katılımcı, saydam, hesap verebilir, insan hak ve özgürlüklerini esas alan bir kamu yönetiminin oluşturulması; kamu hizmetlerinin adil, süratli, kaliteli, etkili ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi için merkezi idare ile mahalli idarelerin görev, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi; merkezi idare teşkilatının yeniden yapılandırılması ve kamu hizmetlerine ilişkin temel ilke ve esasları düzenlemeyi amaçlıyor.

TBMM`deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki tasarı ve teklifleri ele alacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, 25 Şubat Çarşamba günü, Maden Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısını görüşecek.

Eski bakanlar hakkında oluşturulan soruşturma komisyonları da toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

Öte yandan AK Parti ve CHP TBMM grupları, 24 Şubat Salı günü toplanarak gelişmeleri değerlendirecek.
 

Hisse Başarıyla eklendi