Kamer Genç Meclis`i Karıştırdı

30.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


TBMM Genel Kurulu`nda, DYP Tunceli Milletvekili Kamer Genç`in, Başbakan Bülent Ecevit`in yaşına ilişkin sözleri tartışmaya sebep oldu.


Genç, Meclis`teki konuşması sırasında, Başbakan Ecevit`in yaşına değinerek,
Yorgun beyinlerle, vücutlarla, hafızalarla Türkiye yönetilemez. Bir Başbakan her gün bir Avrupa memleketine gidemiyorsa, günde sadece 3-5 saat devlet işi yapabiliyorsa o ülkede sıkıntı doğar. dedi. Genç`e, DSP Antalya Milletvekili Mustafa Vural, Sen adam mısın, ne biçim konuşuyorsun? diye bağırarak tepki gösterdi. Genç, Vural`a, Yağcılık yap, belki bakan olursun karşılığını verdikten sonra yerine oturdu. DSP Grup Başkanvekili Aydın Tümen de Genç`in sözlerine karşılık verdi. Tümen, Genç`in, Ecevit hakkında `Haksız, isnatsız ve yakışıksız` beyanlarda bulunduğunu söyledi. `Akıl yaşta değil, baştadır` sözünü anımsatan Tümen, Genç`in akıl yaşının değerlendirilmesini kamuoyuna bırakıyorum. dedi.


LALELİ DE KAN AĞLIYORDUR

Genç, konuşmasında, ANAP lideri Mesut Yılmaz`ı da eleştirdi. Yılmaz`ın Başbakanlığı döneminde Tunceli`de konut yapımı için Avrupa İskan Fonu`ndan verilen krediyi reddettiğini kaydeden Genç, Bu düşmanca bir tavırdır, daha fazla birşey söylemek istemiyorum. diye konuştu. Genç, kendisine tepki gösteren ANAP`lı Beyhan Aslan`a, Olayların içinde siz de olduğunuz için gıcık oluyorsunuz. Benim içim kan ağlıyor. karşılığını verdi. Bu arada Başkan Vekili Ilıksoy, Genç`e, Laleli de kan ağlıyordur. dedi. (ZAMAN)

 

Hisse Başarıyla eklendi