Kalıcı Konutta İlk Anahtar Aralıkta

28.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Kalıcı konutta gecikme olduğu eleştirilerine karşı çıkan Bakan Koray Aydın, bu konutları aralık ayından itibaren teslim edeceklerini söyledi. Toplam 41 bin 403 kalıcı konut inşa edilecek.


Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, deprem bölgelerinde 41 bin 403 kalıcı konut inşa edileceğini belirterek, bu konutların yılsonunda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nın 2001 mali yılı bütçesini, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nuna sunan Bakan Aydın, bütçenin 1 katrilyon 471 trilyon lira olarak öngörüldüğünü belirterek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Marmara ve Düzce depremlerinde 112 bin 752 konut ve işyerinin ağır hasar gördüğünü belirten Aydın, kalıcı konutların yapımında gecikme olmadığını savundu. Aydın, 150 günde teslim edilmesi vaadilen konutların yer teslim tarihlerinin farklı olması nedeniyle iş bitim tarihlerinin de farklı olacağını söyledi.


Deprem bölgelerinde toplam 41 bin 403 kalıcı konut inşa edileceğini kaydeden Aydın, bu konutların 23 bin 152`sinin bakanlığınca, geri kalanların da Dünya Bankası kredisi ve hibe yardımlarıyla yapılacağını açıkladı. Kalıcı konutların büyük kısmının 2000 sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Bakan Aydın, konutların aralıktan itibaren hak sahiplerine peyderpey dağıtılacacağını ifade etti.
Kalıcı konutların büyük bölümüne finansman sağlayan Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası`nın kalıcı konutları dünyaya örnek proje olarak nitelendirdiğine işaret eden Aydın, bu konutlarda hızdan ziyade kaliteye önem vediklerini söyledi. Aydın, Başbakanlık Proje Uygulama Birimi`nin yaptırdığı evlerin de 2001 Nisan ayında hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi