Kalıcı Deprem Konutları

06.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




-Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Helvacı: -Tüm Kalıcı Konutların, Süresi İçinde Teslim Edileceğine İnanıyoruz -Bolu`daki Deprem Konutları, Bu Ay Sonunda Teslim Edilebilir

ANKARA (A.A) - 06.11.2000 - Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı, tüm kalıcı konutların, süresi içinde teslim edileceğine inandıklarını bildirdi. Helvacı, Bolu`daki deprem konutlarının ise bu ay sonunda teslim edilebileceğini söyledi. Basın mensuplarının deprem konutlarına ilişkin sorularını yanıtlayan Helvacı, olası bir afet ya da meteorolik şartlarda büyük değişimler olmaması durumunda, tüm kalıcı konutların süresi içinde teslim edilebileceğini söyledi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nın yapacağı yaklaşık 23 bin civarında kalıcı konut olduğun anlatan Helvacı, bunların yapımının takvime uygun olarak sürdüğünü kaydetti.

-BOLU`DAKİ KALICI KONUTLAR-

Kalıcı konutların tesliminde bir sürpriz olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine Helvacı, Bolu`da kış şartlarının diğer bölgelere nazaran daha ağır geçtiğini, buradaki konut sayısının da az olması (1.500 konut) nedeniyle, Kasım ayı sonunda buradaki konutların tesliminin mümkün olabileceğini bildirdi. Kalıcı konut inşaatlarıyla birlikte içme suyu, kanalizasyon ve yol çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Helvacı, Ama konutların teslimini engelleyecek bir aksaklık yok diye konuştu.
 

Hisse Başarıyla eklendi