Kahve pazarına Tütk damgası

31.07.2007 - 10:12 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
İngiltere’de restoran işleten iki Türk girişimci, Sicomoro markasıyla her yıl yüzde 40 büyüyen kahve zinciri pazarına girme kararı aldı

5 milyon dolarlık yatırımla ilk etapta 6 şube açılacak. Sicomoro’da, yöresel tadların yanı sıra diyet kahve çeşitleri de satılacak

Türkiye’de 50 milyon dolarlık büyüklüğe ve yılda 10 milyon tüketiciye ulaşan kahve zincirlerine bir yenisi daha ekleniyor. İngiliz Sicómoro, dünyada sürekli büyüyen bu sektöre Türkiye üzerinden giriş yapacak. Sicómoro, ilk etapta 5 milyon dolar yatırım yaparak 6 şube açacak.

Kısa süre içinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’ya ’merhaba’ diyecek olan kafelerin ardından Sicómoro, franchise yöntemiyle tüm Türkiye’ye yayılmayı hedefliyor. Şirket daha sonra Rusya, Kanada, Polonya, İngiltere ve Kuveyt gibi ülkelerde de şube açacak.

Ağustos’ta İstanbul’da

Sicómoro ortaklarından Genel Koordinatör Ümit Karaca, şirketin İngiliz menşeili olduğunu belirterek, “İngiltere’nin güneyindeki 21 şubeli Poppins restoranlarının sahibi Ramazan ve Feyyaz Çınar, Türkiye’de yatırım yapmayı düşünüyordu. Dört yıllık pazar araştırmalarımız sonucunda kahve pazarına yönelmeye karar verdik. Yüzde 80 yabancı sermayeli şirketimiz Hollanda’da kuruldu ve Türkiye’deki çalışmalarına başladı. İlk etapta 6 şubeyle pazara giriş yapacağız” dedi.

Sicómoro’nun İspanyolca’da Çınar anlamına geldiğini kaydeden Karaca, şirketin altyapı çalışmalarında sona gelindiği ve Ağustos sonunda ilk iki şubeyi İstanbul’da açacaklarını söyledi.

Yöresel kahveler olacak

Karaca, “Ürün gamımızı tamamladık. Türkiye’de birçok uluslararası kahve zinciri var. Yabancı zincirler franchise vermiyor. İhtiyaç gördükleri noktalara kendileri kafe açıyor. Biz burdaki boşluğu franchise vererek kapatacağız” diye konuştu.

Sicómoro’nun Türkiye’deki kahve zincirlerinden farklı olacağının altını çizen Karaca, şunları söyledi: “Sicómoro’nun ürün gamı Türkiye’deki kahve zincirlerinin ürün gamından farklı olacak. Açtığımız şubelerin yakınlarındaki yöresel kahveleri de ürün gamımıza katacağız. Sicómoro’da Yemen, Dubai, Kuveyt ve Mekke’den kahve çeşitleri yer alacak. Ağız tadını çeşitlendireceğiz.

Ayrıca bir de kilo problemi olanlar için Türkiye’de hiç denenmemiş diyet kahveyi getireceğiz. Kahvenin yanında sandöviç ve yiyecek grubunu da zenginleştiriyoruz. Mönülerimizde meyve bazlı, salataya benzer ürünler yer alacak.”


Kahve Akademisi kuracağız

Ümİt Karaca, Kafe İstanbul adında kahve üzerine eğitim veren bir akademi açacaklarını belirterek, “Akademi, İstanbul merkezli olacak. Altyapısını tamamlamak üzereyiz. Sektöre eleman yetiştireceğiz. Müşteri bağımlılığını artırmak için müşterinin kapıdan girişinden çıkışına kadar ağırlanmasıyla ilgili ciddi anlamda bir eğitim verilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi