Kağıt faturalar tarihe karışıyor

21.03.2014 - 11:01 | Son Güncelleme :

Yeni E-Fatura uygulaması sayesinde işletmeler elektronikleşiyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/kagit.jpg

E-Devlet, E-Vergi Levhası gibi elektronik uygulamalardan sonra yeni E-Fatura uygulaması sayesinde hem devlet hem de fatura kesme zorunluluğu olan işletmeler elektronikleşiyor.

İlk olarak madeni yağ, tütün, alkol ve gazlı içecek sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yasayla birlikte 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına geçmeleri zorunlu kılınmıştır. dinamikkobi.com.tr haberine göre; şu an için bu sektörlerin dışında kalan şirketler isteğe bağlı olarak e-fatura ya tabi olabilirler. Test aşamaları sona erip sistem başlangıç evresini tamamladıktan sonra fatura kesen tüm mükellefler kademeli olarak e-faturaya tabi olacaklardır. E-Fatura uygulaması ile birlikte faturaların denetlenmesi, kontrolü ve takibi kolaylaşacak ve kurumlar ve devlet  kağıt sarfiyatından önemli ölçüde tasarruf edecektir.

Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder` de yeni sistem hakkında yaptığı değerlendirmesinde yanlızca bir tane kağıt fatura için yazıcı, posta gönderimi, kayıt ve saklama giderlerinin toplamda 2TL den fazla maliyetinin olduğunu söyledi . 2014 yılbaşından bu yana e-faturaya geçiş yapan yaklaşık yirmibin mükellefin toplam 20 milyon TL tasarruf ettiğini açıklamasına ekledi. 1 Nisandan itibaren tüm faturalar e-fatura sisteminden kesileceği için 50 milyon adet faturadan 100 milyon TL tasarruf sağlanacağı, Yıl boyunca da toplam tasarrufun 1 milyar TL yi bulabileceği öngörüldü. Uyumsoft Satış Yöneticisi Volkan Şahin` de birkaç yıl içinde ülkemizdeki tüm mükelleflerin bu uygulamaya dahil olması halinde toplam yıllık tasarrufun 3 milyar TL olabileceğini düşünüyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi