Kadınlar üretecek, DHL satacak

12.09.2007 - 11:02 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Cemil İpekçi`nin tasarladığı ve Mardinli kadınların ürettiği el yapımı Mardin işi örtüler DHL Express ve KAGİDER`in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) işbirliğiyle 224 ülkeye satılacak.
Fiyatı 16-31 avro arasında değişen örtüler tamamen el işçiliğiyle üç günde yapılabiliyor. KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, `Kadından Kadına Köprü Projesi` projesi kapsamında KAGİDER`in koordinatörlüğünde GAP-GİDEM (Girişimi Destekleme Merkezi), ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) ve Yeditepe Üniversitesi işbirliğiyle Mardin`de bir atölye kurulduğunu söyledi. Bu atölyede şu anda 25 kadının çalıştığını belirten Onanç, burada çalışan her bir kadına 500 YTL ücret verdiklerini ve sigorta yaptıklarını açıkladı.

El işi örtü Noel hediyesi olacak
Atölyede çalışan kadınların yaptığı masa örtülerinin Gift Express ürünü kapsamında DHL Express müşterilerine sunulacağını ifade eden DHL Express Bölge Direktörü Michel Akavi, Gift Express bizim sayıları 20 bini bulan müşterilerimize sunduğumuz çok özel bir hizmet. Bu hizmet kapsamında müşterilerimiz yurtdışında bulunan hatırlı müşterilerine ya da dostlarına hediye gönderebiliyor. Şimdi onlar için seçtiğimiz hediyeler arasına Mardin işi örtüler de girdi. Biz burada hediyeden para kazanmıyoruz dedi. Noel ve yılbaşında hediye göndermek isteyenlerin bu örtülerle ilgileneceğini söyleyen Akavi, bu amaçla 150-200 parçalık ürün aldıklarını aktardı.

 

Hisse Başarıyla eklendi