Kadın girişimci sayısını artıracak proje geliyor

21.11.2014 - 10:38 | Son Güncelleme :

'Kadın Bankacılığı' projesinde sona yaklaşıldı

https://i.bigpara.com/i/55big/nilufer_bulut.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/nilufer_bulut.jpg">

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), kadın girişimci sayısını artıracak 'Kadın Bankacılığı' projesinde sona yaklaşıldı.

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü vesilesiyle projede sona yaklaştıklarını söyledi. Basit bir fon sağlama işinden farklı olacağını söyleyen Bulut, “Kadın Bankacılığı, Türkiye’de kadın girişimciliğinin önünü açacak, girişimci kadın sayısını ve sürdürülebilir işletme modellerini destekleyecek en etkili çözüm” dedi.

İHA'nın haberine göre; TİKAD Başkanı Bulut, her ilde rapor yazacak. Girişimciliğe kadınların teşvik edilmesinin yeterli olmadığını, her türlü desteğin ve finansmanın sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. Bulut, “Kadın Bankacılığı bizim uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Bankalarla görüşüyorduk. Şimdi artık rahatlıkla Kadın Bankacılığı’nın yolda olduğu müjdesini verebilirim.” dedi.

TİKAD tüm şehirleri içeren “Kadınlar Soruyor: Neden?” başlıklı bir paneller dizisi de başlatacak. Projenin ocak ayı içinde hayata geçirileceği bildirildi.

Türkiye genelinde yapılacak panellerdeki en büyük amaç, güçlü pozisyonlarda yer alan kadın sayısının sembolik olmaktan çıkarılıp, bütüne etki edecek niceliğe ulaşması olacak.Her şehirde yapılacak panellerin ardından TİKAD hükümete ve ilgili kurumlara sunulmak üzere bir rapor hazırlanacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi