Kaçak Et Sokan Büyük Firmalar Açıklasın

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ankara- Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp`in kaçak etin çoğunlukla büyük firmalarca getirildiği yönündeki açıklamasını anımsatarak, `Bakan`dan bu firmaların isimlerini kamuoyuna açıklamasını istiyoruz` dedi. Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, Ankara Veteriner Hekimler Odası Başkanı Atila Cindemir ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, belli firmalarca, kaçak giren etlerin içine standardın üzerinde baharat, tatlandırıcı vb. katkı maddeleri katılarak salam, sucuk, sosis yapılıp ömürlerinin uzatılmaya çalışıldığını vurgulayarak, bu ürünleri kullanan tüketicilerde kanser riskinin daha da arttığını söyledi. Çakar, `Tarım Bakanı bu kaçak etleri Türkiye`ye sokan büyük firmaları açıklayana kadar, tüketiciler ağırlıklı olarak kaçak etlerden yapılma olasılığı yüksek olan salam, sucuk, sosis, hamburger gibi şoklanmış et ürünlerini satın almasınlar, yemesinler` diye konuştu.


KAÇAĞIN BOYUTU 1 KATRİLYON TL;

Türkiye`ye yılda kaçak olarak ortalama 4 - 5 milyon koyun, 500 - 600 bin sığır girdiğini belirten Çakar, bir yılda kaçak olarak giren et ve canlı hayvanın TL cinsinden tutarının 1 katrilyon lirayı bulduğunu söyledi. Toplantıda konuşan Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Atila Cindemir de Türkiye`de hayvancılığın 80 sonrası uygulanan politikalar yüzünden bu hale geldiğini belirterek, ``eğer bir ülke kapısını açık bırakırsa, o ülkeye hırsız girer`` dedi. (FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi