Kabul görmenin yollarını arıyor

06.12.2013 - 13:46 | Son Güncelleme :

Her geçen gün daha çok konuşulan Bitcoin`in kabul görmesi için oyunu kurallarına göre oynaması gerekiyor

https://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin_5.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin_20.jpg">Her geçen gün daha çok konuşulan Bitcoin`in kabul görmesi için oyunu kurallarına göre oynaması gerekiyor.

Ülkeler ve bankalar tarafından kontrol edilen para birimlerine alternatif olarak yaratılan Bitcoin`in daha geniş kabul görmesi, Çin ve ABD hükümetlerinin, oyunu kurallarına göre oynama talebine bağlı.

Bitcoin kambiyo ofisleri, ödeme işlemcileri ve diğer yenilikçi şirketler, mevcut ödeme sistemlerine bağlanmaları ve vadesiz hesap gibi temel hizmet sağlamaları için bankalara ihtiyaçlarının olduğunu söylüyor. Bunu yapmak için de, tecrübesiz şirketlerin, regülatörleri Bitcoinlerin kanunsuz aktiviteleri gizlemek için kullanılmadığına ikna etmesi gerekiyor.

Bankaların, çok isteseler bile Bitcoin şirketleriyle iş yapmaya korktuğunu söyleyen, Bitcoin ile satıcılara ödeme yapılmasını sağlayan Atlanda`ki şirket BitPay Inc.`in eş kurucusu ve teknik işlemler müdürü Stephen Pair, BitPay`in ABD, Kanada ve Avrupa`daki bankalarla ilişkisinin olduğunu söyledi.

Diğer taraftan regülatörler, dolar, yuan ya da yuan farketmeksizin, finansal akışları kontrol etmeye, aynı ilgiyle devam ediyor. Çin Merkez Bankası dün finansal kurumların Bitcoin fiyatı vermesi, alım-satım yapmasını ve Bitcoin ile ilişkili ürünlerin sigortalanmasını yasaklayarak, Bitcoin fiyatlarının yüzde 10 düşmesine neden oldu. Bitcoin dün New York`ta 1,052.25 dolardan fiyatlandı.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bitcoin fiyatları geçtiğimiz ay ABD Adalet Bakanlığı`nın, sanal parayı meşru bir değişim aracı olarak tanımlamasının ardından tırmandı. Ancak bir başka regülatör, Bitcoin ile bağlantılı işlerin, bankalar onlarla çalışmaya başlamadan önce kara para aklama standartlarını tutturması gerektiği konusunda uyardı. Hollanda ve Fransa merkez bankaları da, sanal paranın hükümet garantisi olmadığına dair uyarılarda bulundu.

 

Hisse Başarıyla eklendi