Kabinedeki sürpriz değişiklik Resmi Gazete'de

01.09.2016 - 09:26 | Son Güncelleme :

İçişleri Bakanı Ala istifa etti, yerine Çalışma Bakanı Soylu atandı.

https://i.bigpara.com/i/55big/efkan_ala_650_4.jpg

Başbakan Binali Yıldırım İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bakanlık görevinden istifa ettiğini, İçişleri Bakanlığı'na Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun atandığını açıkladı. Konu ile ilgili karar bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yıldırım dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

"İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasına boşalan bakanlığa Çalışma Bakanı Süleyman soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da Bursa milletvekili Mehmet Müezzionoğlu atanmıştır" diye konuştu.

Ala'nın istifa gerekçesiyle ilgili açıklama yapılmadı.

Bir dönem Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlık görevini yürüten Soylu, Erdoğan'ın isteği üzerine 2011'de katıldığı AKP'de uzun süre teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürütmüş, 1 Kasım 2015 seçimlerinde milletvekili seçilmesinin ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanmıştı.

Dün akşam Çalışma Bakanlığı'na getirilen Müezzinoğlu ise geçmiş AKP hükümetlerinde Sağlık Bakanlığı görevini yürütmüştü.

Haberin Devamı

Ala'nın neden istifa ettiği konusunda üst düzey bir yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada, "Ala'nın son dönemdeki bazı uygulama ve tercihleri nedeniyle özellikle Cumhurbaşkanının bazı rahatsızlıkları vardı. Bazı atamalardaki tercihleri ve güvenlik konusu başta olmak üzere bazı konularda beklentilerin karşılanamıyor oluşu sıkıntı yaratıyordu. Son dönemde bu konuda birkaç olay da yaşandı" dedi.

"Aslında olaya istifa demek biraz naif kalıyor çünkü Cumhurbaşkanı göreve devam etmesini istemedi. Başbakan da bu görüşe katıldı" diye konuşan aynı yetkili sözlerini, "Görev değişikliği beklenen ama beklentilerden erken bir değişiklik oldu" diye sürdürdü.

Yetkili ayrıca Erdoğan'ın "FETÖ" ile mücadelede çok daha etkin bir mücadele beklediğini vurgulayarak, "Ama Emniyette çok fazla FETÖ üyesi var ve bu yapı da Ala açısından sıkıntılıydı" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi