Kârını dörde katladı

15.01.2014 - 15:20 | Son Güncelleme :

ABD`nin ikinci en büyük bankası Bank of America Corp. kârını dörde katladı

https://i.bigpara.com/i/55big/bankof.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bankof.jpg" align="right">Bank of America Corp., 2013 yılının dördüncü çeyreğinde karını dörde katladı.

ABD`nin ikinci en büyük bankası Bank of America Corp., 2013 yılının son üç aylık döneminde, sıkıntılı mortgage kredileri ile ilgili sorunların azaltılması ile birlikte, karını dört kattan fazla artırdığını duyurdu. Banka`nın finansal sonuçları Wall Street`teki tahminlerin büyük bölümünden daha iyi çıktı ve banka hisseleri New York`taki ilk işlemlerde değer kazandı.

Charlotte, North Carolina merkezli Banka`nın net karı, 4. çeyrekte, 3.44 milyar dolara ve hisse başına karı 29 sente yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakamlar, 732 milyon dolar ve 3 sent seviyelerindeydi. Bloomberg`in anketine katılan 27 analistin tahminlerinin medyanına göre, hisse başına karın 27 sent çıkması bekleniyordu. Banka tüm yıl için karını ikiye katlayarak 11.4 milyar dolara çıkardı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Banka CEO`su, 54 yaşındaki Brian T. Moynihan, görevde bulunduğu dört yıl boyunca, çoğu selefinin 2008 yılında Countrywide Financial Corp.`u satın almasından kaynaklanan sorunlu konut kredileri ve hacizlerle ilgili sorunları çözmekle uğraştı. Moynihan, Kasım ayında, dikkatlerin mortageglerin temizlenmesinden faaliyet birimlerinin iyileşen performansına çevrildiğinin işaretini verdi.

Guggenheim Securities LLC banka analisti Marty Mosby, Bir yıl öncesine göre kayda değer bir şekilde daha iyi görünüyorlar, dedi ve Wall Street şimdi, Banka`nın kalan mortgage maliyetlerinin yönetilebilir olduğu yolundaki hikayesine inanıyor şeklinde görüş bildirdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi