JPMorgan`ın kârı yüzde 53 arttı

17.01.2013 - 07:20 | Son Güncelleme :

Varlık bakımından ABD`nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase & Co., rekor derecede...

https://i.bigpara.com/i/55big/349jpmorgan.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349jpmorgan.jpg">Varlık bakımından ABD`nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase & Co., rekor derecede düşük faizlerin yardımıyla yükselen mortgage kredilerinin katkısıyla 4. çeyrek kârının yüzde 53 arttığını açıkladı.

New York merkezli firmadan yapılan açıklamaya göre şirketin net geliri bir önceki sene genelde 3.73 milyar dolar ve hisse başına 90 cent olurken, bu yıl genelde 5.69 milyar dolar ve hisse başına 1.39 dolara olarak gerçekleşti.

Bloomberg tarafından gerçekleştirilen ankete katılan ekonomistlerin tahminleri ise hisse başına 1.22 dolara işaret ediyoru. JPMorgan CEO`su Jamie Dimon yaptığı açıklamada Firmanın verileri şirketimizin bütün departmanlarında 4. çeyrekte ve yıl genelinde kredilerde ve depozitolarda yaşanan sağlam artış ile güçlü bir temel performans gösterildiğini ortaya koyuyor ifadelerini kullandı.

JPMorgan tarihindeki en büyük işlem zararını gerçekleştirmiş olsa da 21.3 milyar dolarlık net geliriyle üst üste 3. rekor kâr yılını gerçekleştirdi. Banka, ABD`li ve diğer uluslararası yetkililer tarafından yaşanan kayıplardan dolayı soruşturma altında tutulurken, hatalar firmaya geçtiğimiz yılın ilk dokuz ayında yaklaşık olarak 6.2 milyar dolardan daha fazla bir paraya mal oldu.
 

 

Hisse Başarıyla eklendi