Johnson: Toparlanmanın anahtarı güçlü özel sektör

06.10.2020 - 15:02 | Son Güncelleme :

Birleşik Krallık Başbakanı Johnson, salı günü yaptığı açıklamada, ülke ekonomisini Covid-19 pandemisi öncesindeki düzeylerine döndürme çalışmaları kapsamında, öncelikleren birisinin özel sektörün güçlendirilmesinin olması gerektiğini vurguladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/ingiltere_Johnson_7.jpg

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Muhafazakarlar Konferansı’nda konuştu. Johnson, Covid-19 salgınının neden olduğu kriz sürecinde ilerlemede kamu önlemlerinin çok önemli olduğunun kanıtlanmış olmasına karşın, büyümenin kilit itici gücünün her zaman özel sektör olacağını vurguladı.

##$HABER_1464699$##

Haberin Devamı

Johnson, Birleşik Krallık hükümetinin önceliklerinin ön sıralarında, işletmelerin salgının ortasında ve sonrasında faaliyet göstermesini sağlamanın bulunduğunu vurguladı ve ekledi: "Herşeyin, vergi mükellefi Şeker Amca tarafından ödenerek sağlanacağını düşünenlere bir sözüm var. Kullanmakta olduğumuz ilaçları ve yeni tedavileri üreten devlet değildir. Gereksindiğimiz maskeleri ve solunum cihazlarını o kadar hızlı bir şekilde sağlayan devlet değildi. Bunları sağlayan özel sektördü."

 

Hisse Başarıyla eklendi