Jet-pa Holding`in Otomobil Fabrikası

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




-Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akgündüz Tarafından Siirt`te Geçen Yıl Kurulacağı Açıklanan Otomobil Fabrikasının Yapımıyla İlgili Henüz Bir Çalışma Yapılmadı-Siirt Belediye Başkanı Özlap: Bu fabrikanın Kurulacağına Hiç Kimse İnanmıyor

SİİRT (A.A) - 31.10.2000 - Jet-Pa Holding`in geçen yıl Siirt`te kurmayı vaat ettiği ve temeli atılan otomobil fabrikasının yapımıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Konuyla ilgili olarak A.A muhabirine açıklama yapan Siirt Belediye Başkanı M. Selim Özalp, Jet-Pa Holding tarafından yaptırılacağı açıklanan fabrikanın kurulmasının mümkün olmadığını belirterek, bu fabrikanın kurulacağına hiç kimsenin inanmadığını söyledi. Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz tarafından otomobil fabrikası kurulacağının açıklanmasının ardından kentte yaşayan vatandaşların büyük bir bölümünün buna inandığını belirten Özalp, ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen, herhangi bir çalışmanın yapılmaması nedeniyle, bu inancın yok olduğunu söyledi. Özalp, şöyle devam etti: ``Artık Siirt`te buna hiç kimse inanmıyor. Ben zaten başından beri inanmamıştım. Kaldıramayacakları yükün altına girdiler. Fabrikanın kurulacağını açıklamak için trilyonlarca para harcandı. Oysa bununla Siirt`te yarım kalan küçük ölçekli işletmeler faaliyete geçirilip binlerce insana iş imkanı sağlanabilirdi.`` Siirt Ticaret Odası Başkanı Güven Kuzu ise fabrikanın yapımıyla ilgili olarak şu anda herhangi bir çalışma bulunmadığını belirterek, fabrikanın yapımını beklediklerini söyledi.

-YILDA 10 BİN ARAÇ ÜRETİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI-

29 Temmuz 2000 tarihinde düzenlenen temel atma töreninde Jet-Motor Holding Genel Müdürü Osman Baydaş, Jet-Motor Holding`in, Jet-Pa Holding ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını, ``İmza`` marka otomobillerinin üretileceği fabrikanın, yurt dışındaki bankalardan çekilecek uzun vadeli kredilerle kurulacağını söylemişti. Konuşmasında, fabrikanın yapımının 2002 yılının ortalarında tamamlanacağını ve yılda 10 bin otomobilin üretileceğini de açıklayan Baydaş, fabrikanın 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını da belirtmişti. Baydaş ayrıca, üretilecek otomobillerin yüzde 50`sinin yurt dışına ihraç edileceğini, bu çerçevede Almanya ve Fransa ile görüşmelerde bulunduklarını bildirmişti. Jet-Pa Holding tarafından İngiltere`de siparişle üretilen ve ``imza`` adı verilen 2 adet örnek otomobilin, 31 Ekim 1999 tarihinde yurt içinde tanıtımı yapılarak, bu otomobilin üretiminin, Siirt`teki fabrikada yapılacağı ve 2 yıl içerisinde üretime geçileceği açıklanmıştı. Fabrika için Siirt Havaalanı yolu üzerinde 34 bin metrekarelik bir alan satın alınmıştı.
 

Hisse Başarıyla eklendi