Japonya'nın bazukası Asya'nın ilacı

21.07.2014 - 09:30 | Son Güncelleme :

Japonya Merkez Bankası’nın yaptığı parasal genişleme, Asya’yı etkilemeye devam ediyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_650_7.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_650_7.jpg">
Japonya Merkez Bankası’nın yaptığı parasal genişleme, Asya’yı olumlu etkilemeye devam ediyor. Japonya’nın piyasaya akıttığı para, ABD Merkez Bankası Fed’in parasal sıkılaştırmaya giderken önemli bir tampon işlevi görebilir.


CNBC’den Anusya Harjani’nin haberine göre HSBC ekonomisti Izumi Devalier, “Japonya’da enflasyonun hala beklenenin altında olması, Japonya Merkez Bankası (BOJ)’un gevşek para politikasına bir süre daha devam edeceğini görüyor. Asya giderek Japonya sermayesinin etkisini hissedecek,” dedi.

2013’ün Nisan ayında, BOJ, dünyanın en büyük 3. ekonomisini 20 yıldır süren deflasyonun pençesinden kurtarmak için agresif bir niceliksel genişleme programına başladı. Aylık 60-80 milyar dolarlık Japonya devlet tahvili ve hisse senedi alarak banka, piyasaya likidite sağlamaya başladı.

##$HABER_944306$##

Fed’in tahvil alımını 85 milyardan 35 milyar dolara indirmesine karşı, Asya piyasaları hazırlıksız yakalanmadı.

“Asya ülkeleri son birkaç çeyrekte döviz rezervi biriktirdi ve dikkatli bir para politikası izledi. BOJ’un sağladığı likidite Fed’in sıkılaştırmaya gitmesinin etkilerini azaltmakta etkili olacak.”

Japonya bankalarının, Asya’ya sağladığı krediler 450 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Asya’ya sağlanan kredi büyüklüğü 2012 sonunda 364 milyar dolardı.

##$$DOVIZWIDGET##$$

 

Hisse Başarıyla eklendi