Japonya resesyondan kurtuldu

18.05.2016 - 07:14 | Son Güncelleme :

Japonya ekonomisi beklenenden hızlı büyüyerek resesyondan kurtuldu.

https://i.bigpara.com/i/55big/japonya_11.jpg

Gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) ilk çeyrekte yıllıklandırılmış rakamla yüzde 1.7 büyüdü. Geçen yılın son çeyreğindeki küçülme ise yüzde 1.1'den yüzde 1.7'ye revize edildi.

Sermaye harcamalarındaki düşüş, firmaların nakit stokunu azaltmaktan kaçındıklarını gösteriyor ve Japonya'nın 10 yıllardır içinde bulunduğu daralma-büyüme döngüsünden çıkması için daha gideceği uzun bir yol olduğunun altını çiziyor. 2016'daki artık yıl, üretim ve harcamaların büyümeyi desteklemesi için fazladan bir gün sağladı, ancak görünüm, yendeki yükseliş ve 2017'deki satış verisi artışı olasılığı dolayısıyla kırılgan kalmaya devam ediyor.

bloomberght'de yer alan habere göre; Tokyo'da Meiji Yasuda Life Insurance Co. baş ekonomisti Yuichi Kodama, "GSYİH verileri beklenden çok daha güçlüydü, ancak artık yıl etkisi dışarıda bırakıldığında, Japonya ekonomisindeki gerçek durum durgunluğun devam ettiği şeklinde," dedi ve "Satış vergisindeki erteleme ve ekonomik teşvik paketi gerçekleşecek gibi görünüyor ve bugünkü veri bu durumu değiştirmek için yeterli değil" şeklinde görüş bildirdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi