Japonya piyasaya müdahale mi edecek?

09.05.2016 - 09:42 | Son Güncelleme :

Aso, yende aşağı ya da yukarı yönde güçlü hareketler istemediğini ve müdahale için araçlarının olduğunu söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/09052016_taro_aso.jpg

 

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, Tokyo'da parlamentoda yaptığı konuşmada, "Ani yen güçlenmesi ya da zayıflaması, dış ticaret, ekonomi ve maliye politikaları üzerinde değişik etkileri oluyor ve Japonya'nın duruşu, bunun istenmeyen bir durum olduğu şeklinde," dedi ve "Japonya'nın buna müdahale etmek için araçlara sahip olması doğal" şeklinde konuştu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Aso ve Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'dan son dönemde gelen yorumların, en son Japonya Merkez Bankası'nın teşvik programını artırmadan önce, Ekim 2014'ten bu yana görülen seviyelerde seyreden yen üzerinde kayda değer etkisi olmadı. Güçlü yen, Japonya'nın ihracatçı şirketlerini olumsuz etkiliyor ve iş dünyası güvenini zayıflatıyor.

Aso, ABD Hazine Bakanlığı'nın Japonya'yı döviz izleme listesine almasının, hükümetin kur politikasını nasıl yöneteceği üzerinde etkisinin olmadığını ve G20 ülkelerinin piyasalarda aşırı hareketlerin istenmeyen bir durum olduğu konusuna görüş birliğine sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Yen dolar karşısında Tokyo saati ile 13:06'da 107.5 seviyesinde işlem gördü. Japonya para birimi 2016'da yüzde 12 değer kazandı.

 

 

Hisse Başarıyla eklendi