Japonya hariç Asya ve Avrupa borsaları düşüşte

10.01.2024 - 10:54 | Son Güncelleme :

Asya piyasaları, temel enflasyon verileri öncesinde çarşamba günü de kayıplarını sürdürürken Tokyo borsası rekor kırmaya devam ediyor. Avrupa borsaları ise yeni güne kayıplarla başladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/borsa(21).jpg

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi

Asya borsaları, çarşamba günü pek de iyi bir performans göstermedi. Hong Kong, Şanghay, Sidney, Seul, Singapur, Taipei, Manila, Mumbai, Wellington ve Bangkok endeksleri düştü.

Tokyo borsası, Japonya Merkez Bankası'nın aşırı gevşek para politikasından uzaklaşmasını zorlaştırabilecek ücret artışlarındaki yavaşlamanın da etkisiyle 34 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu durum Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz indirimi beklentisi ile Japon yeni üzerinde baskı oluşturdu. 

JPMorgan'dan Rie Nishihara, "Piyasanın yeni yılın başlangıcından sonra Fed'in erken faiz indirimine ilişkin beklentisinin azalmasıyla birlikte, Japon hisse senetleri yendeki dolar karşısında değer kaybının kurumsal kazançları destekleyeceği beklentileri nedeniyle güçlü kalmayı sürdürdü" dedi.

Haberin Devamı

Tokyo - Nikkei 225 endeksi yüzde 2,0 artışla 34.441 puandan kapandı.

Hong Kong - Hang Seng Endeksi yüzde 0,8 düşüşle 16.053 seviyesinden, Şangay endeksi ise yüzde 0,5 düşüşle 2.877,70 puandan kapandı. 

AVRUPA BORSALARI DA DÜŞÜŞTE 

Avrupa borsaları dünya çapındaki borsalara ayak uydurarak çarşamba gününe düşüşle başladı.

Londra'nın gösterge FTSE 100 endeksi yüzde 0,2 düşüşle 7.665 puana geriledi.

Haberin Devamı

Euro bölgesinde Paris CAC 40 endeksi yüzde 0,1 düşüşle 7.422 puana gerilerken, Frankfurt DAX endeksi 16.694 puanda yatay seyretti. 

 

Hisse Başarıyla eklendi