Japonya borsası sallandı

05.09.2011 - 10:19 | Son Güncelleme :

ABD`de istihdam büyümesinin durma noktasına gelmesiyle endişeler artt

https://i.bigpara.com/i/55big/349Borsayabancicin6.jpg

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD`de istihdam büyümesinin <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/cinborsasi1215.jpg">durma noktasına gelmesiyle endişeler arttı; Japon hisseleri değer kaybetti

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

ABD`de Cuma günü açıklanan raporunun dünyanın en büyük ekonomisinde istihdam büyümesinin durma noktasında olduğuna işaret etmesinin Asyalı ihracatçıların görünümünü düşürmesiyle, Tokyo borsası satış ağırtlıklı bir günle haftaya başladı.

Satışlarının yüzde 44`ünü Kuzey Amerika`da gerçekleştiren otomobil üreticisi Honda Motor Co. yüzde 3.6 düştü. Japonya`nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., ABD`deki bankacılık hisselerindeki düşüşün etkisiyle yüzde 2.3 geriledi. Asya`nın en büyük giyim mağazaları zinciri Fast Retailing Co. da Japonya`daki satışlarının düşmesinin etkisiyle yüzde 2.6 değer kaybetti.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.7 kayıpla 8,801.49 puana gerilerek, 19 Ağustos`tan bu yana en sert düşüşüne yöneldi. Topix Endeksi de yüzde 1.7 düşüş kaydetti ve 757.11 puandan işlem gördü.

Bireysel harcamalarla bağlantısı olan işlerde kayıpların olduğunu, bunun da ABD`deki iç piyasa talebindeki zayıflığı yansıttığını söyleyen Toyota Asset Management Co.`nun baş stratejisti Masaru Hamasaki, başta ihracatçıların hisseleri olmak üzere, dünya genelinde hisse senetlerinin değer kaybettiğini hatırlattı.

Standard&Poor`s 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.5 düştü. S&P 500 Endeksi ise 2 Eylül`de açıklanmış olan ve Ağustos ayında hiç yeni istihdam yaratılmadığına işaret eden istihdam verilerinin ardından yüzde 2.5 değer kaybederek 1,173.97 puana geriledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi