İyi ki lira değerlendi borcumuz azaldı

22.07.2003 - 08:54 | Son Güncelleme :


Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye`nin borcunun GSMH`ye oranının yıl sonunda yüzde 70`in altına ineceğini belirterek ‘‘Bu projeksiyon artık belli oldu. TL`nin değer kazanması bu güzel sonucu getirecek’’ dedi.

Dün Akşam İstanbul Esentepe`de Kuveyt Türk Genel Müdürlük binasının açılışına katılan Babacan, AB`ye üyelik ve yabancı sermaye çekmek için hükümet olarak çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Babacan amaçlarının AB`deki ekonomi ve siyaset standartlarına ulaşmak olduğunu belirterek hükümetin yatırım ortamını iyileştirmek için 20 civarında yeni düzenleme üzerinde çalıştığını söyledi. Babacan ‘‘Bu çalışmalar tamamlandığında Türkiye, yerli, yabancı ya da renk gözetmeksizin dışa açık bir ekonomi haline gelecektir’’ dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`da Kuveyt Türk`ün açılış törenine katılan yabancılara Türkiye`den gayrimenkul almalarını istedi. Unakıtan Türkiye`de artık yabancıların leasing yolu ile 49 ya da 99 yıllığına gayrimenkul alabileceğini bu konudaki hukuki sürecin Cumhurbaşkanı’ncada onaylandığını söyledi.

Unakıtan ‘‘İstanbul finans merkezi yapacağız. Altyapısını rekabet avantajlarını geliştirip pazarlayacağız. Bu kent, para için en emniyetli liman olacak’ diye konuştu.
 

Hisse Başarıyla eklendi