İxir`in Yeni Hedefi Mobil Kullanıcılar

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Birbiri ardına açtığı portallar ile birçok İnternet kullanıcısına hitap eden İxir, şimdi de cep telefonu kullanıcılarına hizmet vermeye hazırlanıyor. Avrupa`nın ilk mobil internet içerik sağlayıcısı MyAlert ile bir işbirliği yapacak olan İxir, 13 milyon kullanıcıya 2001 yılının ilk yarısından itibaren her türlü içeriği sağlayacak.

İxir Genel Müdürü Babür Özden ve MyAlert`in kurucu başkanı Jorge Mata`nın katıldığı toplantıyla duyurulan bu yeni servis, abonelik usulü çalışacak ve cep telefonlarına her türlü içeriği kısa mesaj (SMS) olarak gönderecek. Cep telefonu sahipleri, İxir`in Mobil Web sitesinden veya İxir Call Center aracılığıyla bu hizmete kayıt olabilecek.Hizmetten yararlanmak için bir İnternet aboneliği ve WAP telefon gerekmediğini belirten Babür Özden, hedef kitlelerinin Türkiye`deki tüm cep telefonu kullanıcıları olduğunu söyledi. Bu mobil hizmetlerin her telefonun desteklediği kısa mesaj olarak kullanıcıya ulaştığını ekleyen Özden, Haber, finans, spor, sağlık, kültür-sanat, eğlence başlıkları altında her türlü içeriğe istediğiniz zaman istediğiniz yerde ve sıklıkta ulaşabileceksiniz. Bunun için kullandığınız cep telefonu yenilemenize de gerek yok. 3 yıl önceki telefonunuzla bile yeni mobil hizmetlerimizden yararlanabileceksiniz dedi.

Önümüzdeki yıl mart ayında açılması düşünülen servis için toplam 1,5 milyon dolarlık harcama yapıldı. Toplantıda konuşan MyAlert`in kurucu başkanı Jorge Mata ise, Türkiye`nin mobil anlamda Avrupa`nın en iyileri arasında olduğunu belirtti. Mata sözlerine şöyle devam etti: Portal`lar ve İnternet`ten alınan bilgilerin hepsi cep telefonları ile de sağlanılabilir. Biz İspanya`da cep telefonu kullanıcılarına içerik gönderdiğimizde, bu kadar büyüyebileceğimizi tahmin etmiyorduk. Şimdi bir milyonun üzerinde aboneye sahibiz ve günde yarım milyondan fazla mesaj gönderiyoruz. Bu bilgi ve tecrübemizi, Türkiye`de de İxir`le birlikte sunacağız.(DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi