İTÜ ARI Teknokent Girişimcileri Amerika'ya Götürüyor

23.03.2015 - 16:06 | Son Güncelleme :

İTÜ ARI Teknokent yeni duyurduğu destekleme programı ile Amerika’daki yatırımcılarla Türkiye’deki girişimciler arasında köprü kuruyor

https://i.bigpara.com/i/55big/teknokentgirisimcileri_1.jpg

Yeni açıkladığı destek programı ile Türk girişimcilere Amerika yolu gösteren İTÜ ARI Teknokent, dünyanın teknoloji merkezlerinden Chicago’da ofis, pazarlama ve iş geliştirme hizmetleri sunacak.

Dünyanın en başarılı kuluçka merkezlerinden Chicago 1871’de ofis açan İTÜ ARI Teknokent, teknoloji üreten yenilikçi firmaları yurtdışına taşımak için sadece bu yıl 1.8 milyon TL harcayarak, girişimci firmaların yeni iş ortaklıkları kurmalarını destekleyecek. Böylece Türkiye’den çıkan girişimci teknoloji firmaları Amerika pazarının ve uluslararası yatırım almanın kapısını aralayacak.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni teknoloji geliştiren girişimcilerin dünyaya açılan kapısı olma yolunda atılan bu adımın mutluluk verici olduğunu ifade ederken; “Chicago 1871’te ofis açmak oldukça zor. Buraya kabul edilmek için çok farklı aşamalardan geçmek gerekiyor. İTÜ ARI Teknokent olarak uzun bir süredir dahil olduğumuz bu süreci başarıyla tamamlayarak ofisimizi açtık. Türk teknoloji girişimcilerine rekabetin üst düzey yaşandığı ancak vaat ettikleriyle eşsiz imkanlar sunan Amerika’da bir destek eli sunuyoruz. Girişimcilerimizin bu eli tutarak Türkiye’den çıkan uluslararası bir marka olmalarına olanak tanıyacak olmak bize gurur veriyor” dedi.

Kaynak: girisimhaber.com.tr

 

Hisse Başarıyla eklendi