İTO: Gül`ün seçimi iş dünyası için şans

29.08.2007 - 10:22 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül`ün cumhurbaşkanı seçilmesi iş dünyasında olumlu karşılandı. Birçok iş örgütü yaptıkları açıklamalarda Gül`ün iş dünyasına yakınlığını vurguladı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Türkiye, birinci odağına ekonomiyi koymalı, dünya potansiyelinden pay almalı. Burada cumhurbaşkanının oynayacağı çok rol var. Sayın Özal ve Demirel`de bunu gördük. Sayın Gül`den de bunu bekliyoruz.
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş: Abdullah Gül`ün cumhurbaşkanı seçilmesi iş dünyası için büyük şans. Sayın Gül her zaman iş dünyasının yanında oldu. Cumhurbaşkanı, TBMM`de sandığın işaret ettiği yönde seçildi. Milletin dediği oldu.
İSO Başkanı Tanıl Küçük: Yeni cumhurbaşkanımızın, laik demokratik cumhuriyetimizi, Atatürk`ün işaret ettiği, çağdaş uygarlığa yaklaştırmasını ve görev süresini bir kazanım ve uzlaşma dönemine dönüştürmesini bekliyoruz. Bu çerçevede görev yaptığı sürece, kendisini her zaman destekleyeceğiz.
MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat: Halkın iradesi tecelli etti. Türk demokrasisi adına tarihi bir kazanç. Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Anayasal sisteme antidemokratik müdahaleler sonucunda Türkiye`nin 5 ayına mal oldu. Seçim, Türk demokrasisinin açık bir zaferidir.
TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik: Beklentimiz siyaset üstü bakışla ülkemizin çok hassas konusu olan laik, demokratik ve cumhuriyetçi çizgisini büyük sağduyuyla sürdürmesidir.
ASO Başkanı Nurettin Özdebir: Bütün milleti kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Sayın Gül`ün, Türkiye`nin bu hassas döneminde görevini başarıyla yürüteceğine inanıyorum.
ATO Başkanı Sinan Aygün: Demokrasi tecelli etti. Sayın Gül`ün 73 milyonu kucaklaması lazım. Demirel ve Özal`ın yaptığı gibi işadamlarını alıp, dünyayı dolaşmalı. Oturan değil, gezen dolaşan cumhurbaşkanı olmalı.

 

Hisse Başarıyla eklendi