İtalya'ya IMF kökenli başbakan adayı

28.05.2018 - 15:40 | Son Güncelleme :

İtalya cumhurbaşkanının hükümet kurma görevini verdiği IMF'de üst düzey görevler yapmış olan Cottarelli ülkeyi sonbaharda veya 2019 başında yeniden seçime götüreceklerini söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/cotarelli.jpg

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet kurma görevini Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) üst düzey görevler yapmış olan Carlo Cottarelli'ye vererek, Cottarelli'yi geçici başbakan olarak görevlendirdi. Koalisyon hükümeti kurma çabaları Mattarella'nın AB entegrasyonuna karşıtlığıyla bilinen bir ismin, ekonomi bakanlığına aday gösterilmesini reddetmesi nedeniyle dün başarısızlıkla sona ermişti.

##$HABER_1446454$##

Haberin Devamı

Koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirilmiş olan başbakan adayı Giuseppe Conte de dün akşamı bu görevi iade etmişti. Cottarelli, "çok çabuk şekilde" bir hükümet ortaya koyacağını ve ülkeyi sonbaharda veya gelecek yılın başında yeniden seçime götüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mattarella'dan kısa süre sonra açıklama yapan Cottarelli "2019 bütçesinin onaylanmasını da içerecek bir program parlamentonun desteğini alırsa bu programla birlikte kendimi parlamentoya sunacağım. Daha sonra 2019'un başında yapılacak seçimlerle parlamento feshedilecek" dedi.

Cottarelli, "Parlamentodan güven oyu alınmadığı takdirde, hükümet derhal istifa edecek ve ana işlevi Ağustos ayından sonra yapılan seçimlere kadar olağan işleri yapmak olacak" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi