İtalyan Edisontel de Çukurova ile temasta

11.07.2003 - 10:10 | Son Güncelleme :


İtalyan gıda şirketi Cirio Holding`e bağlı olan Cragnotti & Partners Capital Investements (C&P) ile işbirliği yolunda görüşmelerine devam eden Çukurova Holding`in, bir başka İtalyan şirketi Edison`a bağlı telekomünikasyon şirketi Edisontel ile de temasta olduğu bildiriliyor. A.A.`dan Şenhan Bolelli`nin haberine göre, bünyesinde bulundurduğu telekomünikasyon şirketi Edisontel`i satacağını açıklayan İtalyan elektrik ve gaz şirketi Edison, biri Çukurova Holding olmak üzere şu anda iki firma ile görüşmeler yapıyor. Ağustos ayı ortasına doğru görüşmelerin sonuca ulaşacağını ifade eden kaynaklar, satışın sonuçlanmasının yıl sonunu bulacağını belirtiyor.

120 yıllık bir geçmişi olan Edison`un, elektrik ve gaz sektörüne daha fazla yoğunlaşmak için bünyesindeki diğer şirketleri satarak, toplam 9 milyar Euro`luk bir gelir elde etmeyi planladığı açıklandı.

Öte yandan A.A`da yer alan haberde, Çukurova ile C&P arasındaki ortaklığın sonucu bağlanmasına ilişkin görüşmelerin dün de kredi bankası Meliorbanca`nın Roma şubesinde devam ettiği ve Çukurova yetkililerinin, ``İleriye götürülecek olan bir proje var. Yüksek düzeyde bir operasyon olduğundan açıklığa kavuşturulması gereken detaylar var`` dedikleri belirtildi.


 

Hisse Başarıyla eklendi