KAP ***ISY*** İSTANBUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Fon Sürekli Bilgilendirme Formu)

25.09.2024 - 21:51 | Son Güncelleme :

KAP ***ISY*** İSTANBUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Fon Sürekli Bilgilendirme Formu)



***ISY*** İSTANBUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Fon Sürekli Bilgilendirme Formu)

Fon Sürekli Bilgilendirme Formu
Fona İlişkin Bilgiler
Portföy Saklama Kuruluşu
T. İş Bankası
Portföy Yöneticisi Kuruluşun Ticaret Unvanı
İSTANBUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.
Fonun Süresi
18
Fonun Yatırım Stratejisi
Fon yatırım stratejisi; T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Kuzey Marmara Otoyolu (KMO) Projesi'nin son kesiminde yer alan ve Yap-İşlet-Devret (YİD) Modeli ile yapılması, işletilmesi ve devri gerçekleştirilecek olan "Nakkaş-Başakşehir Otoyolu Projesi"ne finansman sağlamaktır. Fon, söz konusu proje ile ilgili olarak; III-52.4 sayılı Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'ne (Tebliğ) uygun olarak sermaye aktarımı veya pay devri veya borç sermaye finansman karması olarak yapılandırılmış finansman niteliğinde finansman sağlamak suretiyle yatırım yapmayı amaçlamaktadır. Fon, Nakkaş-Başakşehir Otoyolu Projesi'ne finansman sağlanması amacıyla Nakkaş Otoyol ve Yatırım İşletme A.Ş'nin ve NakkaşSPC İnşaat Yatırımları A.Ş.'nin ortaklık paylarına yatırım yapabilecek olup, bu sayede borç ve sermaye finansmanı karması olarak yapılandırılmış finansman niteliğinde finansman sağlayarak uzun vadeli değer yaratmayı amaçlamaktadır. Proje süresi; 3 yıl inşaat, 15 yıl işletme süresi olmak üzere toplam 18 yıldır. Fon'un yatırım döneminden sonra yeni yatırım yapılmayacak olmakla birlikte mevcut yatırımlara ilişkin ilave kaynak ihtiyacı hâsıl olması halinde söz konusu amaca yönelik olarak ilgili girişim şirketlerine ilave kaynak sağlanması mümkündür. Ayrıca, Fon portföyünde bulunan yatırımlardan çıkış yapılması durumunda, elde edilen nakit, yatırım dönemi içinde yatırım komitesinin kararı ile yeni yatırımlara yönlendirilebilir. Nakkaş Otoyol ve Yatırım İşletme A.Ş'nin ve NakkaşSPC İnşaat Yatırımları A.Ş.'nin ortaklık paylarına yapılan yatırımlar, borç ve sermaye finansmanı karması olarak yapılandırılmış finansman niteliğinde finansman sağlamak suretiyle yapılan yatırımlar ve sermaye artırımı yoluyla hisse edinimi veya şirket kurmak yoluyla yapılan yatırımlardan halka arz, kurucu ortağa satış, mevcut ortağa satış, stratejik ortağa satış, üçüncü tarafa satış veya tasfiye yöntemleriyle, borçlanma aracı yatırımlarından ise itfa veya satış yoluyla veya tasfiye yöntemlerinden bir veya birkaçı veya bunlarla sınırlı olmaksızın başka bir yöntemle çıkış gerçekleştirmesi hedeflenmektedir. Fon'un yapacağı girişim sermayesi yatırımları ile ilgili gerek giriş gerekse çıkış kararları Yatırım Komitesi tarafından verilir. Fon portföyü, fon bilgilendirme dokümanlarında ve yatırımcı sözleşmesinde yer alan sınırlamalara uygun yatırımlara yönlendirilecektir.
Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Tarih ve Saatleri
Alım Satım Yerleri
Alınabilecek Asgari Pay Adedi
Nemalandırma Esasları
Diğer Önemli Bilgiler
Yatırımcılar Yatırım Komitesi'nin Kararına istinaden Fon'un kuruluşundan Tasfiye Dönemi'nin başlangıcına kadar olan süre boyunca kaynak taahhüdünde bulunmak suretiyle Fon'a katılabilirler. Bahsedilen işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için Yönetici tarafından alınması gereken makul tüm aksiyonlar alınır.
İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.
1
Fon, sadece kaynak taahhüdünde bulunan yatırımcılardan toplanan nakit karşılığında katılma payı ihraç eder ve Fon tutarını temsil eden katılma payları Tebliğ'in ihraca ilişkin hükümleri çerçevesinde sadece nitelikli yatırımcılara satılır. Kaynak taahhütlerinin ödenmesine ilişkin esaslar işbu ihraç belgesi ve yatırımcı sözleşmesinde belirlenir. Katılma payı satın alınmasında, kaynak taahhüdü ödeme çağrılarına istinaden Kurucu'nun işbu ihraç belgesinde ilân edeceği katılma payı alım satımının yapılacağı yerlere başvurularak alım talimatı verilir. Asgari pay alım tutarı bulunmamaktadır.
Katılma payı satın alınması veya Fon'a iadesinde, Kurucu'nun merkezine başvurularak alım satım talimatı verilir. Kurucu'nun kendi adına yapacağı işlemler de dâhil alınan tüm katılma payı alım satım talimatlarına, alım ve satım talimatları için ayrı ayrı olmak üzere müteselsil sıra numarası verilir ve işlemler bu öncelik sırasına göre gerçekleştirilir.
Alım talimatları sadece tutar olarak verilebilir. Tutar olarak verilmesi durumunda tutara denk gelen katılma payı adedi, adet olarak verilmesi durumunda da adede denk gelen tutar Fon fiyatı açıklandıktan sonra hesaplanır. İstisnai haller dışında Fon payları sadece Fon süresi sonunda Fon'a iade edilebileceğinden yatırımcılar adına satım talimatları Kurucu tarafından oluşturulacaktır.
Kurucu tarafından katılma paylarının Fon adına alım satımı esastır. Kurucu, Fon'un katılma paylarını kendi portföyüne alabilir. Kurucu tarafından katılma paylarının Kanun'un 13'üncü maddesi çerçevesinde MKK nezdinde üye ve hak sahipleri bazında izlenmesi zorunludur.
Katılma paylarının satışı, fon birim pay değerinin tam olarak nakden ödenmesi; katılma paylarının Fon'a iadesi ise yatırımcıların katılma paylarının ihraç belgesinde belirlenen esaslara göre Fon'a iade edilerek nakde çevrilmesi suretiyle gerçekleştirilebilir. Katılma paylarının alım/satımında Tebliğ'de belirtilen usul, esas ve sınırlamalara uyulur.
Katılma payı sahiplerine tanınan hak ve/veya yükümlülükleri farklılaştırmak amacıyla; TL cinsinden ihraç edilen C grubu payların yanı sıra ve münhasıran dışarıda yerleşik kişilere satılmak üzere, Fon'da A ve B pay grupları oluşturulmuştur. Bu kapsamda A ve B grubu pay alımlarında kaynak taahhütleri Euro cinsinden ödenir. Kaynak taahhütlerine ilişkin ödemeler, Kurucu tarafından yatırımcılara gönderilecek ödeme çağrısını takip eden azami 7 iş günü içinde nakit olarak yerine getirilir.
İlk talep toplama döneminden sonra (Fon kuruluşundan itibaren 1 aylık süre) gerçekleştirilecek ilk katılma payı ihracında A ve B grubu katılma paylarının birim pay fiyatı 1 EUR olarak, C grubu katılma paylarının birim pay fiyatı ise ilk katılma payı ihracından bir önceki iş gününde TCMB tarafından saat 15.30'da ilân edilen EUR/TL döviz alış kuru esas alınarak hesaplanacak 1 EUR karşılığı TL tutarı olarak dikkate alınır. Pay gruplarına ilişkin esaslara ihraç belgesinin (7.4) numaralı maddesinde yer verilmektedir.
İlk talep toplama döneminden (Fon kuruluşundan itibaren 1 aylık süre) sonra, Fon'a yeni bir kaynak taahhüdü verilmesi veya katılma payı alım talimatında bulunulması durumunda, yeni kaynak taahhüdünde veya katılma payı alım talimatında bulunanlar ile mevcut yatırımcıların ekonomik pozisyonlarını eşitlemek amacıyla Kurucu'nun yönetim kurulu kararı alınması ile denkleştirme yapılabilir. Fon, ilk girişim sermayesi yatırımını yapana kadar denkleştirme yapılmayacaktır. İlk girişim sermayesi yatırımının ardından Kurucu yönetim kurulu kararı ile detaylarına yatırımcı sözleşmesinde yer verildiği üzere denkleştirme yapılabilir.
Katılma payı alımına esas teşkil edecek Fon birim pay fiyatı, kaynak taahhüdü ödemelerinin gerçekleştirileceği dönemlerde ve her durumda yılda asgari 1 (bir) defa hesaplanacak ve hesaplamayı takip eden iş günü açıklanacaktır. Bu kapsamda, katılma payı alım talimatları, talimatın alınmasını takip eden ilk hesaplamada bulunacak birim pay fiyatı üzerinden, söz konusu fiyatın ilân edildiği tarihte gerçekleştirilir.
Yatırımcılar tarafından verilmiş olan kaynak taahhütlerine istinaden Kurucu'nun yatırımcı sözleşmesinde yer alan usule göre yapacağı ödeme çağrısını müteakip yatırımcılar tarafından verilecek pay alım talimatları, kaynak taahhütlerinde ödemenin yapılmasını takip eden en geç 7 (yedi) iş günü içinde Kurucu tarafından yerine getirilir.
Kurucu, uygun yatırım fırsatları bulunmadığını, Fon'a girecek nakdin atıl kalacağını veya portföyün veriminin düşebileceğini gerekçe göstererek, katılma payı satışını kısmen veya tamamen sınırlandırabilir.
Komisyon ve Gider Bilgileri
Fon Yönetim Ücreti Oranı ve Giriş-Çıkış Komisyonları
Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Sabit Yönetim Ücreti (Günlük) (TL)
Yönetim Ücretinin Hesaplanma Şekli (Günlük)
Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Sabit Yönetim Ücreti (Yıllık) (TL)
Yönetim Ücretinin Hesaplanma Şekli (Yıllık)
Giriş Komisyonu (%)
Giriş Komisyonuna İlişkin Açıklama
Çıkış Komisyonu (%)
Çıkış Komisyonuna İlişkin Açıklama
Performans Ücreti Oranı (%)
Performans Ücreti Oranının Hesaplanma Şekli
0,00147
0,525
yoktur
yoktur
yoktur
Fon Müdürü, Yatırım Komitesi Üyeleri ve Portföy Yöneticileri
Fon Müdürü
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
Engin Döğenci
22.05.2024
14
SPF DÜZEY 3 LİSANSI TÜREV ARAÇLAR LİSANSI
Fon Yatırım Komitesi Üyeleri
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Son 5 Yılda Yaptığı İşler (Yıl-Şirket-Mevki)
Girişim Sermayesi Yatırımları Konusunda Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
Barış Hocaoğlu
22.05.2024
2020-Devam İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.Genel Müdür 2015-2020 Actus Portföy Yönetimi A.Ş.-Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi 2012-2015- AZ Global Portföy Yönetimi A.Ş.-Genel Müdür 2009-2012 Global Portföy Yönetimi A.Ş.-Genel Müdür 2001-2009- Global Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı
SPF DÜZEY 3 LİSANSI TÜREV ARAÇLAR LİSANSI
Alpaslan Ensari
22.05.2024
2020-Devam İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi 2008-2020- İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Bşk. Vekili 04.2012- 08.2020 İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili 2008-2012 Mira Menkul Değerler A.Ş. Fon Yöneticisi
Girişim sermayesi yatırımları konusunda en az beş yıllık tecrübeye sahip yönetim kurulu üyesi
SPF DÜZEY 3 LİSANSI TÜREV ARAÇLAR LİSANSI
Yiğit Aslan
22.05.2024
2020- Devam İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş - Alternatif Varlık Sınıfları - Direktör 2017 - 2020 Actus Portföy Yönetimi A.Ş - Alternatif Varlık Sınıfları - Direktör 2012 - 2016- Azimut Portföy Yönetimi A.Ş - Portföy Yöneticisi 2011 - 2012 - Rhea Portföy Yönetimi A.Ş - Portföy Yöneticisi 2009 - 2011 - İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş - Uluslararası Piyasalar Uzmanı 2007 - 2009 - Bentley Universitesi Vakıf Fonu - Yardımcı Portföy Yöneticis
Dört yıllık yükseköğrenim görmüş ve girişim sermayesi yatırımları konusunda en az beş yıllık tecrübeye sahip personel
SPF DÜZEY 3 LİSANSI TÜREV ARAÇLAR LİSANSI
Fon Portföy Yöneticileri (Girişim Sermayesi Yatırımları Dışında Kalan Portföy İçin)
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Son 5 Yılda Yaptığı İşler (Yıl-Şirket-Mevki)
Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
Tuncay Subaşı
22.05.2024
2008-... -İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş-Portföy Yönetim Müdürü
24
SPF DÜZEY 3 LİSANSI TÜREV ARAÇLAR LİSAN
Alper Ertekin
22.05.2024
2012- ... İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Portföy Yöneticisi
11
SPF DÜZEY 3 LİSANSI TÜREV ARAÇLAR LİSAN
İletişim Bilgileri
İletişim Adresi, Telefon ve Faks Bilgileri
Adres
Telefon
Fax
e-Posta
Dereboyu Caddesi No.78 Kat 4, Ortaköy Beşiktaş İstanbul
0212 227 56 00
0212 227 56 01
info@istanbulportfoy.com
Bağlantı Kurulacak Yetkililer
Adı Soyadı
Görevi
Telefon
e-Posta
Yiğit Aslan
Portföy Yöneticisi
0212 227 56 00
info@istanbulportfoy.com
http://www.kap.org.tr/Bildirim/1337865
 

Hisse Başarıyla eklendi