İştiraklere Destek Komisyonu

17.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Bakanlar Kurulu, TMSF`nin el koyduğu bankaların iştiraklerinin faaliyetlerini sürdürebilmesi için 6 bakandan oluşan bir komisyon oluşturulmasını kararlaştırdı.


Bakanlar Kurulu, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu tarafından el konulan bankaların iştiraklerinin faaliyetlerini yürütebilmesi ve istihdam açısından bir sorun doğmaması için önlem alınmasını kararlaştırdı. Önceki günkü liderler zirvesinde varılan mutabakatın Bakanlar Kurulu`nda da benimsenmesi üzerine alınacak önlemlerin belirlenmesi için bir komisyon oluşturuldu. Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rüştü Kazım Yücelen, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan`ın başkanlığında oluşturulan çalışma grubunun, Devlet Bakanları Recep Önal, Tunca Toskay, Faruk Bal, Maliye Bakanı Sümer Oral, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan`dan oluştuğunu söyledi. Çalışma grubu, ilgili sektörlerle görüşmelerini tamamladıktan sonra, çalışmalarını Bakanlar Kurulu`na getirecek.


İYİ NİYETLİ İŞADAMI HIRPALANMASIN

TÜRKİYE Ticaret Odaları Konsey Başkanı Ekrem Demirtaş, İyiniyetli iş yapan, kredi kullanan girişimcilerin hırpalanmasına karşıyız, art niyetli olmadan dara düşen işadamlarının adi suçlu değil, ekonomik suçlu olarak kabul edilmesini istiyoruz dedi. Demirtaş, hükümetin yolsuzlukla mücadelesini sonuna kadar desteklediklerini söyledi. TOBB Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı ve Konseyler Müşterek Toplantısı, 300 işadamının katılımıyla dün Diyarbakır`da yapıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Fuat Miras, işadamlarını bölgede huzur ve güvenin sağlanması için yatırıma davet etti. (SABAH)


 

Hisse Başarıyla eklendi