İstikrar için AKP değil DTP de olsa destekleriz

03.09.2007 - 14:13 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Yeni AKP hükümeti iktidarının iş dünyasından aldığı desteğin nedenlerini açıklayan işadamı Hamdi Akın, Biz istikrarı kim sağlarsa ona destek veririz. İş dünyası aş dünyasıdır. İş çevresi, AKP hükümetine CHP hükümetine değil istikrara destek veriyor. İktidardaki parti AKP değil, Türkiye Komünist Partisi veya Demokratik Toplum Partisi (DTP) olsaydı onlara da destek verirdik dedi.
O gün istikrarı sağlayan Kemal Derviş`ti Kemal Derviş`e destek verdik diyen Hamdi Akın, düşüncelerini şöyle açıkladı:
İş dünyası netice itibarıyla aş dünyasıdır. KOBİ ölçeğindeki bütün iş dünyası AKP`yi destekliyor. KOBİ`ler bu davranış içindeyken TÜSİAD`ın, TOBB`un bu davranışın dışında olması düşünülemez. Bizim işimiz siyaset değil iş hayatının düzenlenmesidir.


`İş dünyasının kuralı bu`

İşadamlarının duyguyla değil mantıkla hareket ettiğini söyleyen Akın, şöyle devam etti:
İş hayatımızın dışında elbette ki kişisel olarak siyaset vardır.
Siz benimle işadamı kimliğimle konuştuğunuz için bunu söylemek zorundayım. Hamdi Akın olarak konuşsam başka şeyler söylerim.
Bu nedenle iş dünyasının seçimde AKP`ye tam destek vermesini anormal bir davranış olarak görmemek lazım. İstikrarı sağlayan komünist parti de olabilirdi, DTP de olabilirdi.
Onlara da destek verirdik. Nasıl yargıç duygularıyla değil yasalarla hareket etmek zorundaysa biz de iş dünyasının kurallarıyla hareket etmek zorundayız.
 

Hisse Başarıyla eklendi