İstifalar havada uçuşuyor

04.07.2012 - 07:48 | Son Güncelleme :

Barclays’in tepe yöneticileri teker teker istifa ediyor

https://i.bigpara.com/i/55big/barclays.jpg

İngiltere ile ABD’de yürütülen ve LIBOR faizinin manipülasyonunu inceleyen soruşturmada ceza alan ilk banka olan Barclays’in tepe yöneticileri teker teker istifa ediyor

Önceki gün görevi bırakan Başkan Marcus Agius’un ardından dün de Barclays CEO’su Bob Diamond istifasını sundu. Bankacılık tarihinin en büyük skandalı sayılan soruşturmada baskı giderek artıyor. Bankacılığın ‘poster çocuğu’ olarak görülen Diamond geçen yıl İngiliz Parlamentosu’nda sarf ettiği ‘Bankacıların özür dilediği devir geçti’ sözleriyle kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. LIBOR skandalı nedeniyle 453 milyon dolar ceza yiyen Barclays’in başka yöneticilerinin de istifası bekleniyor. Bankanın COO’su Jerry del Missier’in her an görevi bırakabileceği konuşuluyor.

Dev bankalar sırada mı?

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Diamond’ın istifasını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, ”Umarım bu, İngiliz bankacılığında yeni bir sorumluluk kültürüne yönelik atılmış adım olur” dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron da bankacılık standartlarıyla ilgili soruşturma başlatılacağını duyurmuş ve Barclays’le ilgili iddiaları skandal olarak nitelemişti. Wall Street Journal gazetesi soruşturulan diğer bankalar arasında yer alan Citigroup, Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan Chase ve Royal Bank of Scotland’da da benzer gelişmeler olabileceği yorumunda bulundu.

 

Hisse Başarıyla eklendi