İşte dünyanın en etkili kadını

23.05.2013 - 11:02 | Son Güncelleme :

Forbes dergisi, dünyanın en etkili kadınını seçti...

https://i.bigpara.com/i/55big/soru.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/merkel.jpg">Forbes dergisi, Almanya Şansölyesi Angela Merkel`i bir kez daha dünyanın en etkili kadını seçti.

Dünyanın En Etkili 100 Kadını Listesini açıklayan Forbes, Merkel`i (58) 27 üyeli Avrupa Birliği`nin bel kemiğini oluşturan ve omuzlarında Avro`nun geleceğinin yükünü taşıyan lider olarak tanımladı. 2005 yılından bu yana başbakanlık görevini yürüten Merkel, 2013 sonbaharındaki seçimlerde üçüncü dönem için yarışacak. Merkel, Forbes tarafından son 10 yılda 7 kez dünyanın en etkili kadını seçilmişti.

Listede Merkel`i Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff (65) izliyor. Forbes, Roussef`in 2,4 trilyon dolarlık gayri safi yurtiçi hasılası ile dünyanın yedinci en büyük ekonomisi kabul edilen Brezilya`da yeni nesil yatırımcılar için büyük bir ilham kaynağı olduğunu yazdı. Rousseff, geçen yıl Dünyanın En Etkili 100 Kadını Listesinin üçüncü sırasında yer alıyordu.

Bill & Melinda Gates Vakfı`nın Eş Başkanı Melinda Gates, dünyanın en etkili üçüncü kadını oldu. Forbes, 2018`e kadar dünyada çocuk felcini ortadan kaldırmayı ve 2020`ye kadar 120 milyon kadını modern doğum kontrol yöntemleri ile tanıştırmayı amaçlayan Vakfın, hedefleri için her yıl 140 milyon dolar ayırdığına dikkat çekti.

GÜLER SABANCI DA LİSTEDE

ABD Başkanı Barack Obama`nın eşi Michelle Obama ise listenin 4. sırasında yer aldı.

Listedeki tek Türk, Sabancı Holding`in Başkanı Güler Sabancı oldu. Forbes, 94. sırada yer alan Sabancı`yı büyükbabası tarafından tekstil üretimi için kurulan şirketin ilk kadın başkanı olarak tanımladı. Dergi, geçen yıl 14 milyar dolar gelir açıklayan Sabancı Holding`in Türkiye `nin ikinci en büyük şirketi olduğunu yazdı.

Forbes`a göre dünyanın en etkili ilk 10 kadını şöyle:

1- Alman Şönsölyesi Angela Merkel
2- Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff
3- Bill & Melinda Gates Vakfı Eş Başkanı Melinda Gates, ABD
4- ABD Başkanı Barack Obama`nın eşi Michelle Obama
5- Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton
6- Facebook Yöneticisi Sheryl Sandberg, ABD
7- IMF Başkanı Christina Lagerde, Fransa
8- ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano
9- Ulusal Kongre Partisi lideri Sonia Gandhi, Hindistan
10- PepsiCo Üst Yöneticisi Indra Nooyi, ABD

 

Hisse Başarıyla eklendi