İşte borsadaki düşüşün 6 nedeni

19.11.2012 - 07:23 | Son Güncelleme :

Roubini, Ekim başından bu yana küresel borsalarda yaşanan düşüşü altı nedenle açıkladı

https://i.bigpara.com/i/55big/roubini.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/roubini.jpg">Kriz Kahini lakabıyla tanınan ekonomist Nouriel Roubini, Ekim başından bu yana küresel borsalarda yaşanan düşüşü altı nedenle açıkladı

Geçtiğimiz hafta müşterilerine not geçen ekonomist Nouriel Roubini borsalardaki düşüş için altı nedeni şöyle sıraladı:

1. Küresel ekonomik büyümedeki durgunluk

2. Euro bölgesindeki krizin yeniden parlaması ve yine Yunanistan’daki borç sorunu tartışmalarının gündeme gelmesi

3. Başta ABD’nin Mali Uçurum olasılığını artıran ve diğer ülkelerde de görülen siyasi anlaşmazlıklar

4. Düşük enflasyon ve özellikle gelişmiş ülkelerde risk algısının değişmesiyle fiyatlamanın zorlaşması

5. Parasal genişleme önlemlerinin etkilerini yitirmeye başlaması. Roubini, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) başlattığı birinci ve ikinci parasal genişleme paketlerinin aksine üçüncü kez başlatılan tahvil alımlarının borsaların zirve yaptığı bir dönemde uygulanmasının gelir ve kazanç artışı beklentilerini çu andaki düşüşle karşılayamadığına işaret etti.

6. Bununla birlikte İsrail, Gazze ve Suriye’deki jeopolitik risklerin de borsaların düşmesindeki en büyük nedenlerden biri olduğu ifade edildi.

Roubini bunlardan hiçbirinin yeni gelişme olmadığını ancak yatırımcıların Mali Uçurum’un ötesinde de endişe yataran birçok nedenin olduğuna dikkat çektiğini belirtti.

BORSALAR EKİM`DEN BU YANA DÜŞÜYOR

Küresel borsalarda Ekim başından bu yana sürekli, ABD Başkanlık seçimlerinin olduğu 6 Kasım’ın hemen ardındansa şiddetli düşüşler görülüyor.

Borsalardaki düşüşe temel neden olarak ise ABD’de Kongre üyelerinin anlaşamaması durumunda vergi artışı ve sermaye harcamaları kesintilerinden ortaya çıkacak 600 milyar doların üzerindeki Mali Uçurum faturası gösteriliyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi