İşte Barclays`in kahramanı

31.08.2012 - 08:47 | Son Güncelleme :

Libor skandalıyla Robert Diamond gitti, yerine...

https://i.bigpara.com/i/55big/barclays_CEO.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/barclays.jpg">Libor skandalıyla CEO`su Robert Diamond`un kellesi giden Barclays, bu koltuğun yeni sahibini açıkladı.

Patlak veren libor skandalıyla sarsılan İngiliz bankası Barclays`in yeni CEO`su Antony Jenkins oldu. Jenkins, bundan önce Barclays Perakende Bankacılık Bölüm Başkanı görevini yürütüyordu. 51 yaşında çiçeği burnunda CEO`nun en büyük görevlerinden biri bankanın sarsılan imajını düzeltmek olacak.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

4 MİLYAR DOLAR ERİDİ

Bankalararası faiz oranının yasadışı bir şekilde sabitlenmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada Barclays haziran ayında 451 milyon dolarlık ceza almış, bankanın CEO ve COO`su istifa etmek zorunda kalmıştı. Bu tarihten itibaren bankanın piyasa değeri hızlı bir şekilde düştü.

Kayıplarını temmuz sonundan itibaren biraz toparlasada Barclays`in değeri soruşturma öncesinin hala yaklaşık 4 milyar dolar altında bulunuyor. Soruşturma diğer bankaları kapsayan bir şekilde devam ediyor. İngiliz basınına göre Barclays`e önümüzdeki dönemde yeni cezalar gelebilir.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

 

Hisse Başarıyla eklendi