İstanbullu karda alışveriş yerine sinemalara gitti

19.02.2008 - 09:50 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Cumartesi günü İstanbul ve çevresinde başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle okullar ve çok sayıda şirketin kapalı olması nedeniyle trafik sorunu çok fazla yaşanmadı. Ancak pazar günlerini alışveriş yaparak geçiren İstanbullular bu kez sinemalara gitmeyi tercih etti.

PAZAR GÜNÜ İŞLER DURDU

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı “mümkün olduğunca sokağa çıkmayın” çağrısına uymayan İstanbullular, hafta sonu karın keyfini film izleyerek çıkardı. İstanbul’da birçok alışveriş merkezinde sinema işleten Mars Entertainment yetkilileri, “Merkezi yerlerdeki sinema salonlarımıza gelen izleyici sayısı diğer hafta sonlarına oranla yüzde 20 arttı” diyor.

Hafta sonu oldukça yoğun olan alışveriş merkezlerinde ise müşteri sayısında yüzde 20’lik düşüş yaşandı. Alışveriş merkezlerinin yiyecek bölümleri de diğer günlere oranla oldukça tenhaydı. İstanbul’da günlük ticaret hacminin yaklaşık yüzde 25 oranında düştüğü belirtiliyor.

Bu düşüşe karşın “karlı pazarı” geçmişe oranla daha hareketli yaşayanlar vardı. Bunların başında da kar zinciri satanlar geliyor. Üreticiler, “Geçen yıl kar yağmadığı için biriken stokları eritiyoruz” diyor.

KAR ZİNCİRİ:
İki yıldır kar yüzü görmeyen zincir üreticileri cumartesi ve pazar günü hareketlenmeye başladı. Ancak daha önce stoklarda biriken zincirleri satan üreticiler “Satış rakamı beklediğimiz seviyeye ulaşmadı” diyor.

SİNEMA:
Merkezi yerlerde bulunan ve otoparkı olan sinemalara ilgi fazlaydı. Salon işletmecileri yüzde 20’lik bir artış olduğunu söylüyor.

ALIŞVERİŞ MERK: İstanbul’un birçok yerindeki alışveriş merkezinin ziyaretçi sayısı düştü. Gelenlerin çoğu da alışveriş yapmak yerine sinemaya gitmeyi tercih etti.

 

Hisse Başarıyla eklendi