İstanbul Yaklaşımı incelemede

04.04.2002 - 10:52 | Son Güncelleme :


Ekonomik kriz nedeniyle likidite sorunu yaşayan firmalara destek olunması için oluşturulan İstanbul Yaklaşımı`nı görüşmek üzere Türkiye`ye gelen Dünya Bankası heyeti, ilk ziyaretini TÜSİAD`a yaptı. Dünya Bankası heyetinin TÜSİAD`ı ziyareti sırasında, İstanbul Yaklaşımı ve Karşılıklar Yönetmeliği ile Türkiye`deki yatırım ortamının geliştirilmesi konusunda, üst düzey bir kurulun oluşturulmasına ilişkin önerinin ele alındığı bildirildi.

`Görüşlerimizi aktardık`

TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, yaptığı açıklamada, İstanbul Yaklaşımı ve Karşılıklar Yönetmeliği`nin konuşulduğunu söyledi. Bankalar Birliği ve TOBB ile yaptıkları toplantıların sonuçlarını heyete aktardıklarını dile getiren Özilhan, `Biz görüşlerimizi aktardık. Onlar başka gruplarla da görüşecekler. Onun neticesinde cuma günü tartışılacak konular ortak gündeme gelecek. Sorun yalnızca Karşılıklar Yönetmeliği ile ilgili değil` dedi. TÜSİAD Rekabet Çalışma Grubu Başkanı Necati Arıkan da, `Bir kurul ve ona bağlı teknik komiteler kuruluyor. Amaç, Türkiye`deki yatırım ortamını geliştirip yatırımların harekete geçirilmesini ve Türkiye`ye çekilmesini sağlamak` diye konuştu.

n Lieberman: Sorun yok

Dünya Bankası Heyeti Başkanı Ira Lieberman, TÜSİAD`dan sonra ziyaret ettiği Bankalar Birliği`nde İstanbul Yaklaşımı ile ilgili olarak şu an için hiçbir problemin bulunmadığını söyledi. Görüşmeleri sırasında yatırımlar ve finansal destek konusunun ele alındığını belirten Lieberman, `Eminim Derviş bu konuyla ilgili açıklama yapacak` dedi.

Bankalar Birliği Başkan Vekili Akın Akbaygil de beklentilerin yükseltilmemesi gerektiğini söyledi.

Dünya Bankası heyeti, bugün de İstanbul Sanayi Odası`nı ziyaret edecek.
 

Hisse Başarıyla eklendi