ISTANBUL REstate Fuarı: 17 Haziran`a kadar Ortadoğu ve Avrupa emlakçıları bu zirvede

15.06.2010 - 10:49 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/myroseville.jpg

Avrupa, Akdeniz, BDT ve Ortadoğu`dan pek çok katılımcıyı bir araya getiren Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, bugün Harbiye`deki Lütfi Kırdar Konge ve Sergi Sarayı`nda açıldı.

17 Haziran`a kadar üç gün boyunca 150`ye yakın konuşmacı ve 100`ü aşkın yerli ve yabancı projenin tanıtılacağı ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen zirve, zengin programı kadar her yıl Avrupa`nın bir başkentinde düzenlenen bu yıl da İstanbul`da gerçekleştirilme kararı alınan ‘Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Bölgesel Konferansı (Regional Conference on South Eastern Europe and Turkey)`na ev sahipliği yapacak olmasıyla da dikkatleri üzerine topladı.

Bugün, Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel`in dünyanın en etkili 100 ekonomistinden biri olarak kabul edilen Harvard Üniversitesi profesörü Dani Rodrik`i ve Avrupa Birliği Komisyon Üyesi Prof. Dr. Franz Schausberger`i ağırladığı ‘ekonomi plarformu` ile açılan zirvede konuşulacak konular bunlarla sınırlı değil. Yeni dış politika, çevre ülkeler ve gayrimenkul yatırımlarının yanı sıra eko kentler ve slow city, yani yavaş şehirlerin de üzerinde durulacağı zirvede, ayrıca, turizm yatırımları, Dubai krizinin perde arkası, konut sektörünün sorunları ve çözüm önerileri detaylı şekilde ele alınıyor.

İKİ ORGANİZASYON AYNI ÇATI ALTINDA

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, gayrimenkul dünyasını buluşturan ve Türkiye`nin küresel pazardan aldığı payı daha da artırmayı hedefleyen Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate hakkında şunları söyledi: Hedeflerimiz doğrultusundaki çalışmalarımızdan biri, geçen sene ilki düzenlenen ‘Türkiye`nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarı` ISTANBUL REstate olmuştur. Bu yıl 10. kez düzenlediğimiz Gayrimenkul Zirvesi ile aynı çatı altında yaptığımız fuar, oldukça büyük bir ilgi gördü. Talebi rakamlarla anlatacak olursak; geçen yıl 1300 olan katılımcı sayısı bu yıl yüzde 15`lik bir artış göstererek 1500`e yaklaştı. Yine yerli ve yabancı firmaların 100`ü aşkın projesinin sergileneceği stand alanımız, büyüklük olarak geçtiğimiz yıl 1300 metrekare iken bu yıl 1500 metrekareye ulaştı. Bu başarı, GYODER için olduğu kadar Türkiye ve Türk gayrimenkul sektörü için de önem taşımaktadır.

 

Hisse Başarıyla eklendi