İstanbul`da belediye işçileri greve gidiyor

16.07.2008 - 15:06 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

Türk-İş`e bağlı Belediye-İş sendikası, toplu sözleşme görüşmeleri  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349tuzlagrev.jpg" align="right" vspace="5">uyuşmazlıkla sonuçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yarın grev kararı asacak.

CNNTURK

Tüm Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) 2 No`lu Şube Mali Sekteri Ercan Gürünlü, sendika olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı iştirakleri ile Zeytinburnu, Avcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Üsküdar ve Ümraniye ilçe belediyelerinde 8 binin üzerinde işçi adına toplu sözleşme görüşmesi yürüttüklerini söyledi.

Gürünlü, 5 aydan beri süren görüşmelerde ücret maddeleri dışındaki tüm maddelerde anlaşma sağlandığını, günlük 49 YTL olan taban ücretin 60 YTL`ye çıkarılması ve yüzde 15 zam yapılmasını istediklerini ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin yüzde 8 zam önerdiğini kaydetti.

İstanbul`da suya yüzde 134, elektriğe yüzde 22 zam geldiğini, doğalgaz, ulaşım ve ekmek gibi temel tüketim maddelerine yapılan zam oranının da yüzde 25`in altında olmadığını ifade eden Gürünlü, İstanbul`da bu rakamların üzerinde biten toplu sözleşmeler var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nde de bu sözleşmelerin uygulanmasını istiyoruz. Amacımız greve çıkmak değil ancak bizi zorlarlarsa greve çıkmaktan da kaçınmayacağız dedi.

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nde sözleşmenin imzalanmaması nedeniyle onu emsal alacak ilçe belediyelerinde de sözleşmenin imzalanamadığını ifade eden Gürünlü, yarın Edirnekapı sur içinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne kadar toplu halde yürüyerek taleplerini dile getireceklerini ve kitlesel grev kararını asacaklarını bildirdi.

Gürünlü, yarın, toplu sözleşme görüşmesi yürüttükleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı iştirakler ile Zeytinburnu, Avcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Üsküdar ve Ümraniye ilçe belediyelerinde de bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını kaydetti.

 

Hisse Başarıyla eklendi