`İsrail`in Arafat`ı kuşatma kararını anlıyoruz`

25.01.2002 - 01:17 | Son Güncelleme :


ABD yönetimi, İsrail`in Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat`ı Ramallah`taki karargahında kuşatma kararına destek çıktı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, yaptığı basın toplantısında, "İsrail`in, güvenliğini sağlamak için bu adımları atma ihtiyacını anlıyoruz" dedi.

Boucher, geçmişte İsrail`i, Filistin topraklarına girdiği için eleştirdiklerini, eylemlerinin sonuçlarını ve bu eylemlerden sonra neler olabileceğini düşünmeleri konusunda uyardıklarını hatırlattı.

Sözcü, ancak bunun İsrail`in güvenliğini sağlaması ve gerekli olduğunu düşündüğü şeyleri yapması, ayrıca şiddeti durdurmak için gerekli adımları atması istenen Arafat`a ilişkin tavrında geri durması anlamına gelmediğini söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleischer de, Başkan George Bush`un, İsrail`in Arafat ile ilgili aldığı önlemlerin "sebebini anladığını" belirtti.

Fleischer, "Bush, Arafat`ın terörizmle mücadelede liderliğini göstermesi için üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyor. Çünkü bu, yalnızca İsrail için değil, aynı zamanda Arafat için bir tehdit" diye konuştu.
 

Hisse Başarıyla eklendi