İspanya'da Sosyalistler hükümeti kurmak için ortakları değerlendiriyor

29.04.2019 - 16:52 | Son Güncelleme :

İspanya'da genel seçimleri kazanan ancak tek başına iktidara gelecek çoğunluğu elde edemeyen Sosyalist Parti, yeni hükümeti kurmak için olası ortakları değerlendiriyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/ispanya_980.jpg

Başbakan Pedro Sanchez, solcu Podemos'la karmaşık bir ittifak ya da merkez sağ Ciudadanos'la güçleri birleştirmek arasında seçim yapmak zorunda. Reuters’ın haberine göre; sağ bloğun, aşırı sağ Vox'un yükselişiyle parçalanmasıyla Sosyalistler dün yapılan seçimlerde 123 sandalye alarak parlamentoda mevcut durumda 84 olan sandalye sayısını artırdı.

Bununla birlikte, oyların neredeyse tamamı sayıldığında, Sosyalistler aşırı sol Podemos ile birlikte 350 sandalyeli parlamentoda çoğunluğu 11 sandalye ile kaçırdı. Bu, Sanchez'in ülkeyi yönetmek için bağımsızlık yanlısı Katalan partileri veya Bask milliyetçilerine bağlı olması gerektiği anlamına gelebilir.

##$HABER_1454617$##

Haberin Devamı

Derecelendirme kuruluşu DBRS raporunda, "Podemos'un desteğiyle Sosyalist liderliğindeki hükümet en olası sonuç gibi görünüyor. Bu siyasi kombinasyonun küçük partilerin desteğine ihtiyacı var" dedi. Podemos lideri Pablo Iglesais dün yaptığı açıklamada, partisinin Sosyalistlerle koalisyona girmekten memnun olacağını söyledi, ancak Sanchez henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı. Sanchez'in göz ardı etmediği bir başka olasılık da Ciudadanos ile ittifak. İki partinin diğer ortaklar olmadan ülkeyi yönetmeye yetecek kadar sandalyeleri olacak. Ancak, Sosyalist-Ciudadanos anlaşması pek olası görünmüyor.
 

 

Hisse Başarıyla eklendi