İsdemir’de tedirgin bekleyiş

25.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Şubat başında Erdemir`e bedelsız devri kararlaştırılan, İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları`nda, işlemin bir an önce gerçekleştirilmesi bekleniyor.


Yaklaşık 100 bin kişilik bir nüfusun kaderini belirleyecek devir işlemiyle ilgili olarak tüm İskenderun, Ankara’dan gelecek haberleri bekliyor.

İsdemir Genel Müdürü Necip Ebegil, özelleştirme çalışmalarında gelinen aşamayı, “Geciken her gün İsdemir’e kan kaybettirmektedir” diyerek açıkladı. İsdemir`in 2000 yılındaki zararının 57 trılyon lira, 2001 yılının ilk 4 ayındaki zararının ise 53 trilyon lira olduğunu söyleyenEbegil, en kısa sürede devir işlemi yapılmazsa, 1-2 ay sonra devredecek bir fabrikanın dahi kalmayacağını ifade etti.

Ebegil, İsdemir’in sadece bir fabrika değil, binlerce çalışanı ile dev bir yapı olduğunu söyleyerek, sürüncemede kalınmasının çok büyük sosyal maliyet doğurduğunu belirtti.

İsdemir`in, Erdemir`e devrinin tarihini belirlenmesi konusunda iki önemli husus bulunuyor. Bunlardan biri Özelleştirme İdaresi`nin, borçsuz bir fabrika devredebilmek için gerekli kaynağı sağlaması ve işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi. Yetkililer bu iki konudaki çalışmaların sürdüğünü belirtiyor.
(tradecnet.com)
 

Hisse Başarıyla eklendi