İşadamları, 3 Bankadan Düşük Faizli Kredi İstiyor

12.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



TOBB üyeleri ile Hükümet, bugün 2000 yılının değerlendirmesini yapmak için biraraya geliyor

Patronlar Zirvesi, bu hafta Başkent`te taşınıyor. Bugün, TOBB üyeleri Hükümet`le biraraya geliyor. Çarşamba gününden itibaren TÜSİAD üyesi işadamları, 2000 yılının değerlendirmesini ve 2001`e bakışlarını gerek ekonomik, gerek siyasi gerekse uluslararaası ilişkiler bazında açıklayacak.

Yılın son İstişare Konseyi Toplantısı`nı geleneksel olarak Ankara`da yapan TÜSİAD`ın vereceği mesaj, yerli ve yabancı yatırımcılar için referans noktası olarak gösteriliyor.

DEVLETİN KÜÇÜLMESİ

TOBB Başkanı Fuat Miras, bugünkü zirvede sunacağı öneriyi ise şöyle anlattı: Mali krizin açtığı yara reel sektörü de etkiledi. TOBB, üreten ve çalışan kesimlerle hükümetin her fırsatta biraraya gelmesini, devletin küçültülmesini, savurganlıkların önlenmesini, yolsuzlukla mücadele edilmesini, özelleştirmenin hızlandırılmasını istiyor.

FARKLI ÖNERİLER

Bugün, yeni bir durumla karşı karşıyayız. Mali krizin, reel sektörde istihdam kayıplarına yol açma riski var. Acil önlem gerekiyor. Bu nedenle diyoruz ki, 3 kamu bankası, sektörün öndegelen 3 ya da 4 özel bankası ile bir konsorsiyum oluştursun.

Bu konsorsiyuma, hazine garantisi verilsin. Bu garanti ile yurt dışı piyasalardan düşük faizli ve uzun vadeli kaynak temin edilip bir an önce reel sektöre verilsin. Aksi takdirde, toplu sözleşme pazarlıklarının da yoğunlaşacağı 2001 yılında daha ağır sorunlarla karşılaşılabilir. (SABAH)
 

Hisse Başarıyla eklendi