İş Güvenliği Yasası ertelendi

17.03.2003 - 10:52 | Son Güncelleme :

İş Güvenliği Yasası`nın 15 Mart 2003 olan yürürlüğünün 30 Haziran`a ertelenmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi


İş Güvenliği Yasası`nın 15 Mart 2003 olan yürürlüğünün 30 Haziran`a ertelenmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İş Yasa Tasarısı`nın görüşmelerinin, TBMM`de ortaya çıkan gerginlik ortamının artması nedeniyle ertelendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

Herkes bilsin ki, bu iş yasası bu parlamentodan çıkacaktır. CHP`li sanayici kökenli milletvekilleri burada yaptıkları konuşmada İş Yasa Tasarısı`ndan şikayetçi oldular. Onlara şunu diyorum: Bağlı oldukları odalardan, birliklerden İş Yasa Tasarısı aleyhinde bir faks göndersinler, biz bu işten vazgeçelim.

CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı da iktidar partisinin, TBMM`de muhalefetin sesini kısmaya yönelik tavrına, demokrasiye inanan insanların hiç de iyi not vermeyeceğini söyledi. CHP`nin kısık sesle katkı vermeye devam ettiğini belirten Araslı, Bizi susturdunuz ama sokağı susturamadınız. Onların sesini duydunuz ve iş kanunu yasasını durdurdunuz dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci de İş Güvenliği Yasası`nın iş kanunu ile birlikte yürürlüğe girmesinin gerek işçi gerekse işveren açısından daha olumlu olduğunu ifade etti.

CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral, 3 gündür uğraşıyoruz, ne İsa`ya yarandık ne Musa`ya diye başladığı konuşmasında, işverenlerin kriz çıkar değerlendirmelerinin doğru olmadığını söyledi.

Görüşmelerin tamamlanmasından sonra oya sunulan İş Güvenliği Yasası`nın 30 Haziran`a ertelenmesine ilişkin teklif kabul edildi. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi